Cu toții ne confruntăm cu petele de calcar și parcă nimic nu e mai urât decât un robinet pătat. Oricât ai încerca să îl cureți cu produsele speciale de curățenie, acestea parcă nu vor nicicum să dispară. 13 Nov 2019
Te enervează faptul că îți petreci o bună parte din weekend făcând curățenie? Nu ești singura. Cele mai multe persoane au obiceiul de a amâna curățenia pentru zilele libere. Dar poate fi frustrant să muncești în loc să te relaxezi în weekend.
În fiecare zi te lovești de grabă și haos, iar ritmul activității devine din ce în ce mai rapid, fără momente de pauză în care să poți respira în timp ce-ți pui ordine în gânduri. Câteva schimbări simple te vor ajuta să preiei controlul și să ai din nou o viziune pozitivă...
Nu avem nicio scuză dacă poluăm și nu ne schimbăm: o femeie în vârstă de 70 de ani și-a petrecut anul trecut curățând 52 de plaje din Marea Britanie.
Ți se pare că weekendul trece prea repede și deja începi ziua de luni înainte să fi avut șansa să-ți revii după o săptămână stresantă sau să faci diferite planuri? Descoperă cum procedează persoanele organizate pentru a se putea relaxa, definindu-și prioritățile din timp.
După ce ai muncit o zi întreagă (sau chiar mai multe) să faci curățenie generală și să pui totul în ordine, este cât se poate de deprimant să observi cum haosul și dezordinea pun rapid stăpânire pe casa ta.
Probabil ai auzit deja de Marie Kondo datorită cărții sale bestseller numită "Magia ordinii. Senzaționala metodă japoneză de a-ți elibera și organiza casa".
De multe ori amânăm să facem curățenie, mai ales dacă este vorba de o curățenie generală așa cum se întâmplă de obicei primăvara. Dar cu toate astea, oricine visează să aibă o locuință imaculată.
Poţi sta liniştită în casă chiar dacă mobila e plină de praf sau începi să faci curat la vederea celei mai mici pete?
Podelele pot fi fabricate din diferite materiale, care au nevoie de metode și de produse specifice de curățare. Mai jos, poți afla cum să îți cureți podeaua în funcție de materialul din care este realizată.
Din moment ce îți pui capul pe ea în fiecare noapte, în mod sigur vrei ca perna ta să fie curată. Află cum să speli și să dezinfectezi pernele
Atunci când auzim de curăţenie profesională, ne imaginăm oameni care folosesc soluţii incredibile ce transformă casa ca prin magie.
Căutăm întotdeauna modalități prin care să facem curățenie mai repede și mai ușor. Dar unele astfel de "scurtături" ne pot îngreuna misiunea, astfel că ajungem să muncim și mai mult.
E ușor să observi la o primă privire care sunt locurile murdare din casa ta, înainte de a face curățenie. Poți observa rapid urmele de mâncare de pe blatul din bucătărie, resturi de săpun pe cadă sau pete de murdărie de pe gresie.
Să menții ordinea în casă este un obicei care are o mulțime de beneficii. Îți va fi mult mai ușor să faci curățenie, să găsești lucrurile pe care le cauți și să ai o casă care arată întotdeauna impecabil.
Folosești apiratorul de câteva ori pe săptămână și ți se pare că tot nu este suficient de curat? Dincolo de faptul că ai putea fi perfecționistă, există și un alt motiv pentru care nu ești mulțumită de rezultate
Bicarbonatul de sodiu este un ingredient minune din bucătăria ta. Este esențial pentru unele preparate culinare, dar poate fi folosit și în tratamentele de înfrumusețare sau pentru curățenie.
Ce poate fi mai neplăcut decât să-ți petreci o zi de sâmbătă făcând curățenie? Weekendul este mult prea prețios ca să-l irosești frecând de zor cuptorul, chiuveta sau podeaua din bucătărie.
Oțetul este un ajutor important în orice casă, fiind nu doar un ingredient esențial pentru salate, ci și o soluție versatilă de curățat și igienizat.
Găsești pe Internet o mulțime de rețete miraculoase pentru a obține soluții de curățat care promit să elimine toată murdăria în câteva secunde.
Ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai relaxantă perioadă din an, pentru unele persoane este exact opusul. Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, unii dintre noi devenim din ce în ce mai stresaţi, anxioşi şi chiar depresivi.