Metoda de 30 de minute care te ajută să faci curățenie mai ușor. Este virală pe Instagram!

Metoda de 30 de minute care te ajută să faci curățenie mai ușor. Este virală pe Instagram!

Te enervează faptul că îți petreci o bună parte din weekend făcând curățenie? Nu ești singura. Cele mai multe persoane au obiceiul de a amâna curățenia pentru zilele libere. Dar poate fi frustrant să muncești în loc să te relaxezi în weekend.
Gemma Bray, specialistă în organizare și curățenie, cunoscută pe Instagram drept the_organised_mum, a creat o metodă simplă și eficientă de a face curățenie astfel încât să-ți eliberezi weekendul. Metoda sa, numită The Organised Mum Method (TOMM), are la bază o idee simplă: trebuie să faci curățenie timp de 30 de minute în fiecare zi într-una din camere. Este un truc eficient, pe care specialista l-a descris în trei etape.

Nivelul 1


Există activități pe care trebuie să le faci zilnic pentru a-ți menține casa curată. Acestea nu se încadrează în programul de 30 de minute dedicat curățeniei și este vorba în special de lucruri elementare, pe care oricum le făceai: spălatul și ștersul vaselor, spălatul rufelor, ordonarea jucăriilor sau curățarea bucătăriei după ce gătești.

Nivelul 2


Fiecare zi este dedicată unei camere din locuința ta, în care vei petrece 30 de minute făcând curat. Nu trebuie să faci absolut tot pentru că te vei reîntoarce la acea cameră peste o săptămână.
Dar pe măsură ce revii iar și iar la fiecare cameră, casa ta va deveni tot mai curată și îți va fi apoi tot mai ușor să faci curățenie.

Nivelul 3


Fiecare zi de vineri este dedicată treburilor pe care le faci mai rar, precum să cureți cuptorul, să aspiri sub mobilă. În acest fel te asiguri că treburile mai dificile, care necesită mai multă atenție, nu vor rămâne nefăcute.

Metoda propusă de Gemma Bray a devenit rapid extrem de populară pe rețelele de socializare. Gemma a strâns peste 160.000 de fani pe Instagram și va lansa o carte despre The Organised Mum Method.

"Faptul că este o modalitate accesibilă de a face curățenie i-a atras pe oameni. Nu costă nimic să încerci - toate sfaturile mele sunt gratuite și produsele de curățenie sigur le ai deja în casă.
Prin urmare, poți începe imediat
", spune specialista.

Pe pagina sa Instagram s-a format o adevărată comunitate, iar postările motivaționale publicate de Gemma îi încurajează pe fanii săi să păstreze programul de curățenie.

"Este minunat să știu că mii de oameni fac curat în living în fiecare luni. Este eliminată monotonia de a face curat pentru că simt că suntem cu toții implicați", declară Gemma.

Iată câteva trucuri dezvăluite de specialistă:

Împarte timpul în jumătate


"Dacă nu ai timp să faci curățenie 30 de minute, împarte în două părți a câte 15 minute", spune Gemma. Iar în zilele în care vii târziu de la serviciu sau ești foarte obosită, alege camerele mai ușor de curățat, precum holul.

Fă pași mărunți


Poate fi tentant să continui după ce au trecut cele 30 de minute, dar încearcă să păstrezi acest interval. "Probabil vei fi entuziasmată la început, dar dacă începi cu un ritm prea alert, există riscul să te epuizezi curând și să renunți pentru că îți pierzi motivația", declară specialista.

Prioritizează


Înainte de a porni cronometrul, strânge produsele de curățenie de care ai nevoie. Începe cu treburile urgente și lasă-le la final pe cele mai puțin importante.
Iar când au trecut cele 30 de minute, oprește-te. Casa ta va deveni mai curată în fiecare săptămână și în curând te vei încadra în cele 30 de minute.

Scopul nu trebuie să fie perfecțiunea


Perfecțiunea este dușmanul eficienței. "Metoda TOMM nu este despre perfecțiune, ci este o modalitate realistă de a face curățenie care te ajută să faci tot ce ai de făcut într-un mod eficient. Astfel îți rămâne mai mult timp pentru activități plăcute. Nu te pierde în detalii", spune Gemma.

Stabilește ordinea camerelor în funcție de programul tău


Tu știi cel mai bine care sunt zilele tale mai aglomerate și care sunt mai libere. Lasă camerele în care ți se pare mai dificil să faci curățenie pentru zilele în care știi că nu vei fi foarte obosită. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod