5 reguli ca să ai întotdeauna casa curată și ordonată

5 reguli ca să ai întotdeauna casa curată și ordonată

Ai o cunoștință care are întotdeauna locuința impecabilă? Totul este pus la punct, ordonat și curat, încât te întrebi dacă nu cumva are puteri magice și face totul cu o baghetă magică.
Secretul este unul mult mai simplu și mai la îndemână. Capacitatea de a-ți păstra casa perfect ordonată și curată ține doar de obiceiurile banale de zi cu zi, pe care trebuie să le înveți și să ți le impui.

Iată câteva trucuri care te ajută să ai locuința impecabilă zi de zi:

Există o diferență între ordine și curățenie


Casa ta poate fi curată ca lacrima, dar în același timp poate arăta haotic dacă suprafețele deschise sunt pline de tot felul de obiecte: jucării, haine, cărți sau acte.

Este extrem de important să menții ordinea și să depozitezi lucrurile în spații închise, astfel încât să nu fie vizibile. Chiar dacă nu ai șters praful sau nu ai aspirat de câteva zile, casa ta va arăta mult mai bine decât dacă este perfect curată, dar cu lucruri înșirate peste tot.

Renunță la lucrurile inutile


Avem obiceiul de a acumula foarte multe obiecte de-a lungul vieții, fie că ne sunt utile sau nu.
Nu doar că le strângem pentru că le primim, le strângem și pentru că le cumpărăm din cauza impulsului de moment, fără să ne gândim la utilitatea lor pe termen lung. Evită să cumperi lucruri pe care le ai deja. De exemplu, de ce ai nevoie de încă o cană dacă mai ai alte 10 acasă? Sau de ce să-ți cumperi o perie de păr pentru că e la ofertă, când ai deja două? Aceste obiecte inutile ne aglomerează locuințele și fac procesul de organizare mult mai dificil. De asemenea, îți va fi mai greu să faci curat. Gândește-te cât de simplu este să cureți o cameră cu puțin mobilier și puține obiecte depozitate, comparativ cu una în care sunt multe lucruri îngrămădite.

Poți încerca metoda de organizare KonMari, creată de specialista în organizare Marie Kondo. Citește aici despre această tehnică.

Cutie pentru depozitare de urgență


Nimeni nu e perfect.
Uneori aflăm în ultima clipă că vom avea musafiri și casa nu este tocmai ordonată. Un truc simplu pentru a rezolva problema este să ai un dulap sau o cutie pentru depozitare în care să pui toate lucrurile din cameră care nu se află la locul lor. După ce pleacă invitații, sortează obiectele din cutie și du-le la locurile lor. 

Verifică vizual camera înainte de a ieși din ea


Formează-ți acest obicei și nu vei mai avea niciodată locuința dezordonată: când ieși dintr-o cameră, ia cu tine un obiect care nu are ce căuta acolo și nu se află la locul lui. Poate fi vorba de căni, pahare, cărți, haine etc. În acest fel casa ta va avea un aspect mult mai ordonat, fără ca tu să ai senzația că faci tot timpul curățenie.

Folosește curățenie ca pe o formă de terapie


Să organizezi lucrurile pe care le ai sau să faci curățenie atunci când ești stresată, nervoasă sau îngrijorată ar putea deveni o formă excelentă de terapie.
Poate ai observat că ai un sentiment de calm și împlinire de obicei când termini curățenia. Simplul gest de a ordona lucrurile îți creează la nivel subconștient senzația că deții controlul asupra vieții tale. Iar această stare este deosebit de importantă când te confrunți cu situații dificile. Prin urmare, când ai o stare proastă și nu știi ce să faci, alege o cameră în care să faci curat sau câteva rafturi pe care să le organizezi. Te va ajuta să te calmezi și să-ți pui gândurile în ordine.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod