carne

E sănătos sau nu să consumi carne? Avantaje și dezavantaje mai puțin știute

kanaldro
13 Februarie 2020
Păreri pro și contra consumului de carne: iată ce avantaje și dezavantaje are.
Dezbaterile pe tema consumului de carne sunt interminabile iar argumentele sunt in numar mare si de o parte, si de cealalta. Adevarul este insa undeva la mijloc iar efectele depind intr-o masura importanta si de cantitatea consumata, dar si de organismul fiecarei persoane in parte.

Pareri pro si contra consumului de carne:


Este demonstrat ca, daca este consumata moderat, in combinatie cu alte alimente, carnea are efecte benefice pentru organismul uman.


Cateva dintre avantajele consumului de carne:


- carnea de porc este extrem de bogata in vitamina B1, seleniu si zinc, elemente ce ajuta la intarirea sistemului imunitar si la functionarea optima a creierului;

- carnea alba, precum cea de pui, este bogata in magneziu, si este extrem de utila pentru cei care sufera de insomnie sau pentru cei care lucreaza intr-un mediu de lucru stresant;

- carnea de miel este bogata in fier si ajuta astfel la prevenirea aparitiei anemiei;

- carnea de vita este bogata in antioxidanti, vitamina E si acizi grasi Omega 3, elemente care previn imbatranirea organismului si protejeaza sanatatea inimii;

- carnea ajuta la cresterea masei musculare, datorita proteinelor si zincului din compozitie;

Citeste continuarea pe kanald.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod