Diamond Princess

Primul român infectat cu coronavirus. Pasagerul de pe nava de croazieră Diamond Princess a fost transferat la spital

Ambasada României la Tokyo a fost notificată de Ministerul de Externe al Japoniei că un cetăţean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, transmite MAE.
”Cu privire la situaţia cetăţenilor români aflaţi la bordul navelor de croazieră Diamond Princess şi Westerdam, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetăţean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus). Cetăţeanul român a fost transferat pentru izolare şi tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situaţii”, precizează MAE.

Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetăţeanul român şi a făcut în regim de urgenţă demersuri pentru obţinerea de informaţii suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităţile nipone.

De asemenea, Ambasada României în Japonia menţine legătura şi cu ceilalţi cetăţeni români aflaţi pe vasul Diamond Princess.
Pe vas s-au aflat 17 cetăţeni români (15 membri ai echipajului şi 2 pasageri).

În privința navei de croazieră Westerdam, Consulatul General al României la Hong Kong a obţinut confirmarea că la bordul navei se află un număr de 17 cetăţeni români, respectiv 9 pasageri şi 8 membri ai echipajului. Nava a fost andocată în portul Sihanoukville, Regatul Cambodgia. Procesul de evaluare medicală a pasagerilor şi membrilor echipajului este în derulare, nefiind, până în prezent, confirmate cazuri de infecţie cu coronavirus.
Nava Westerdam a fost refuzată de mai multe state înainte de a fi acceptată de Cambodgia.

Presa locală din Cambodgia a relatat că cel puţin 20 de pasageri de pe nava Westerdam sunt testaţi pentru coronavirus, relatează News.ro. De asemenea, un grup de lucru guvernamental se află la bordul navei pentru a verifica starea de sănătate a pasagerilor, precum şi documentele, şi pentru a decide dacă permit debarcarea.

Reprezentanţele diplomatice şi oficiile consulare ale României din regiune sunt în contact cu autorităţile locale şi reprezentanţele diplomatice ale altor state membre UE şi sunt pregătite să acorde asistenţă consulară cetăţenilor români.


Foto: Hepta
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
13 Februarie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod