Coronavirusul îi îngrozește pe chinezi: Acum și câinii poartă mască


Speriați de răspândirea coronavirusului, chinezii au început să le pună măști și animalelor de companie.

Autorităţile sanitare din provincia chineză Hubei au anunţat că 56 de persoane au murit duminică din cauza infecţiei cu noul tip de coronavirus, numărul total al deceselor ridicându-se în prezent la 361, relatează CNN. Alte 2.103 cazuri de infecţie au fost înregistrate duminică, astfel că numărul total al infecţiilor depăşeşte 16.600. În total, 9.168 de persoane au fost spitalizate, iar dintre acestea 478 se află în stare critică.

Peste 20 de ţări au raportat peste 130 de cazuri de infecţie cu coronavirus.

Cele mai multe dintre aceste persoane au călătorit recent în provincia Hubei sau erau turişti chinezi. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat joi că virusul reprezintă o urgenţă de nivel global.

Deși OMS a anunțat că nu există încă dovezi clare că animalele de companie pot fi infectate, chinezii au început să acționeze preventiv. Vânzările de măști pentru animale au crescut constant după ce cazurile de infectare cu coronavirus au explodat.

Zhou Tianxiao, un comerciant online în vârstă de 33 de ani din Beijing, a declarat că măștile pentru câinii de companie se vând acum de zece ori mai mult după răspândirea coronavirusului.


Tianxiao a lansat site-ul Taobao în 2018 și vindea măștile create special pentru a apăra câinii de aerul poluat. "Măștile pentru câini nu sunt la fel de profesionale precum cele pentru oameni, dar sunt funcționale", a declarat el pentru Daily Mail.

Comerciantul a adăugat că scopul principal al măștilor este să blocheze smogul și să împiedice câinii de companie să mănânce sau să bea apă și să împiedice expunerea lor la virus.

Tianxiao vinde măștile pentru câini la prețul de 7 dolari pachetul de trei bucăți, iar afacerea lui merge din ce în ce mai bine - chinezii cumpără din ce în ce mai mult, speriați de răspândirea coronavirusului.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod