spital

Încă un copil a murit de gripă în România. Acesta nu era vaccinat

Un băiețel în vârstă de 4 ani, din județul Cluj, a murit miercuri de gripă tip A. Este al patrulea copil care a încetat din viață din cauza virusului gripal în această iarnă, în România.

Minorul prezenta condiții medicale preexistente și nu fusese vaccinat antigripal. Acesta a murit miercuri, potrivit anunţului făcut vineri de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Joi, un băiat de 12 ani din București, fără condiţii medicale preexistente cunoscute, nevaccinat antigripal, a decedat din cauza gripei. În cazul lui s-a confirmat virusul gripal tip A.

Totodată, vineri, un bătrân în vârstă de 70 de ani, din Bacău, a murit de gripă. Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 12 în această iarnă.

Bătrânul suferea și de alte afecțiuni, anunță Știrile Pro TV.

Potrivit Mediafax, în sezonul trecut, au murit 199 de oameni.

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat că la nivel naţional au fost înregistrate 3.645 cazuri de gripă clinică, în întreaga ţară, cu 7,4% mai multe în comparație cu cele raportate în aceeaşi săptămână a anului trecut (3.393 cazuri).

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 102.981, cu 23.2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (134.201) şi cu 26.1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (81.646).

În sezonul precedent vârful epidemic a avut loc cu 3 săptămâni mai devreme decât în mod obişnuit.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
31 Ianuarie 2020
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod