Cum se albesc perdelele

Cum se albesc perdelele. Cele mai bune metode

Indiferent de materialul din care sunt realizate, perdelele albe își pot schimba culoarea în timp, căpătând o nuanță neplăcută de galben sau gri. Află cum se albesc perdelele.
Curățenia generală de primăvară sau toamnă include de obicei un proces obositor: spălarea, uscarea și călcarea perdelelor. Cu cât ai mai multe ferestre, cu atât este mai dificil. Dar cel mai enervant este atunci când speli perdelele albe și nu reușești sub nicio formă să le redai albul impecabil pe care l-au avut atunci când erau noi. Din fericire există trucuri simple care te ajută să obții din nou acel alb strălucitor. 

Iată cum se albesc perdelele:


Cum se albesc perdelele: Înmoaie-le în apă cu oțet și apă cu bicarbonat


Oțetul ajută la dizolvarea acumulărilor de impurități care dau acea nuanță meplăcută perdelelor albe. De asemenea, bicarbonatul ajută la albirea perdelelor albe și la eliminarea mirosurilor neplăcute.
Este important de reținut că bicarbonatul și oțetul nu se amestecă, pentru că se vor neutraliza reciproc.

Pune apă călduță într-un lighean și adaugă un pahar cu oțet alb. Bagă perdelele în soluția de apă și oțet și lasă la înmuiat timp de cel puțin o oră. Scoate perdelele, clătește-le, și apoi pune-le într-un amestec de apă călduță și o cană cu bicarbonat de sodiu. Lasă-le la înmuiat timp de o oră, după care scoate perdelele și clătește-le. 

Cum se albesc perdelele: Spală-le cu detergent și soluție pentru rufe albe


După ce au fost înmuiate pe rând în apă cu oțet și apă cu bicarbonat, perdelele pot fi spălate în mașina de spălat, folosind un program pentru rufe delicate. 

Adaugă în mașina de spălat un prosop alb sau un tricou alb.
Este necesar ca în cuvă să fie un alt material care să adauge greutate în timpul spălării, astfel încât programul de spălare să fie cât mai eficient. Pentru că sunt prea ușoare, perdelele nu vor fi agitate și spălate suficient în cuvă dacă nu adaugi o greutate suplimentară. De asemenea, poți pune în cuvă mingi speciale pentru spălarea rufelor. 

Adaugă în mașină detergent pentru rufe albe și un înălbitor, fie că este pe bază de clor sau pe bază de oxigen. Nu adăuga o cantite prea mare de înălbitor pe bază de clor pentru că poate îngălbeni și mai mult perdelele, mai ales dacă sunt din poliester. Citește cu atenție eticheta perdelelor și recomandările producătorului înainte de a folosi detergenți care pot deteriora țesătura.
Poți adăuga 2-3 linguri cu bicarbonat de sodiu la ciclul de spălare pentru ca perdelele să se curețe mai bine.

Cum se albesc perdelele: Încearcă șervețelele pentru înălbire


Șervețelele pentru albirea rufelor conțin substanțe active care elimină pigmentul galben de pe perdelele albe și în același timp îl absorb. Sunt o soluție bună pentru albirea perdelelor atunci când nu reușești să le redai strălucirea prin spălarea obișnuită. Adaugă unul sau două șervețele în mașina de spălat în care ai pus numai perdelele albe. Folosește împreună cu detergentul tău obișnuit.

Cum se albesc perdelele: Usucă perdelele la soare


Este de preferat să usuci perdelele la soare.
Razele ultraviolete vor accentua efectul înălbitorilor optici din produsele folosite pentru spălarea perdelelor și le vor face să pară și mai albe. De asemenea, razele UV dezinfectează perdelele și asigură o uscare mai rapidă. Nu usca perdelele în mașina de spălat cu uscător pentru că fibrele subțiri se vor deforma din cauza temperaturii ridicate.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod