Nu-ți fie teamă să pierzi oamenii

Nu te teme să pierzi oamenii din jurul tău. Ar trebui să-ți fie teamă că te vei pierde pe tine însăți încercând să mulțumești pe toată lumea.
Nu este deloc ușor să te gândești că ai putea să pierzi unele persoane sau relații dacă vei fi tu însăți, dar contează foarte mult să-ți dai șansa de a avea o viață autentică. Dacă-ți vei petrece timpul încercând să întrunești așteptările și cerințele celorlalți vei ajunge la epuizare fără să faci ceva care contează cu adevărat pentru tine. Este foarte important să fii înțelegătoare cu tine pentru că acest lucru va face lucrurile să pară mai puțin complicate și va reduce tensiunea din cadrul relațiilor cu cei din jur. Vei învăța să te apreciezi și vei înțelege că meriți tot ce este mai bun.

 
Iată cum poți proceda pentru a nu te mai teme constant că poți să pierzi afecțiunea celorlalți:

 
1. Concentrează-te asupra lucrurilor care îți plac la tine

Cu toții avem tendința de a ne focaliza asupra defectelor, greșelilor, temerilor sau imperfecțiunilor. Problema este că atunci când te gândești exclusiv la ceea ce nu-ți place la propria persoană ai putea lăsa aceste concepții negative să-ți influențeze percepția asupra realității.
Toate reacțiile și performanțele tale pleacă de la propria percepție asupra capacității tale de a face față oricărei situații. Alege să te privești într-o lumină pozitivă și evită autocritica. Ia-ți câteva minute și scrie trei lucruri pozitive despre tine în agendă sau pe un bilețel colorat.

 
2. Rezervă-ți timp pentru lucrurile care îți plac

Dacă te sună prietenii ca să ieșiți în oraș în ziua ta liberă, dar tu nu ai chef de un film la cinema cum au plănuit ei, nu este obligatoriu să accepți. Dacă îți dorești de fapt să stai acasă și să citești cartea ta preferată pentru a zecea oară poți face exact acest lucru! Doar pentru că persoanele din jurul tău au un alt tip de activitate nu înseamnă că trebuie să abandonezi lucurile care îți plac pentru a te integra tot timpul.
Data viitoare când ești invitată undeva sau când constați că realizezi o activitate cu familia sau prietenii doar din obligație, întreabă-te cât de mult contează. Dacă nu este foarte important, există un alt lucru care te-ar face mai fericită? Este în regulă să refuzi politicos și să faci ceva special pentru tine.

 
3. Nu te mai gândi la greșeli și fă pace cu trecutul

Imaginează-ți cum ar fi să mergi în fiecare zi cu un rucsac plin cu bolovani în spate. De multe ori greșelile sau dificultățile din trecut ne îngreunează viața și ne împiedică să ne bucurăm de momentul prezent și să facem schimbările necesare pentru o viață autentică.
Cu toții avem un trecut și nimeni nu este perfect, așa că nu te mai gândi tot timpul la ce s-a întâmplat ieri, ci observă ce frumos este totul astăzi și mai ales potențialul pentru ziua de mâine. Dacă faci pace cu trecutul vei crea spațiul necesar pentru toate lucrurile furmoase pe care le poți trăi de acum încolo și vei deveni mai optimistă.

 
4. Elimină influențele negative din jurul tău

Pentru a reuși să te iubești pe tine însăți trebuie mai întâi să elimini persoanele care nu te apreciază. Afecțiunea nu se observă prin intermediul vorbelor, ci mai ales prin acțiuni. Dacă vezi că anumite persoane spun că țin la tine, dar nu au niciodată timp când treci prin momente dificile sau desconsideră toate lucrurile care sunt importante pentru tine, îți vor afecta negativ încrederea în tine și șansele de a fi fericită.
Nu sunt influențe benefice și nu merită să le dedici timp și sentimente care nu vor fi apreciate. Ești unică și specială și nu merită să-ți pierzi timpul cu persoanele care îți găsesc numai defecte sau încearcă să identifice un motiv de ceartă.

 
5. Fii recunoscătoare pentru viața pe care o ai

Mulți dintre noi ne gândim mai degrabă la ceea ce vrem să schimbăm referitor la relații, propria persoană sau viață în general. Dar dacă ai opri acest cerc vicios și ai fi recunoscătoare pentru ceea ce ai chiar acum? Este foarte util să te gândești la toate lucrurile bune din viața ta, chiar și la cele aparent mărunte, pentru a deveni din nou încrezătoare în forțele proprii și gata de noi provocări.
Din momentul în care te obișnuiești să observi lucrurile care te fac să-ți apreciezi viața vei învăța să-ți pese mai mult de tine și să începi întotdeauna cu partea pozitivă a oricărei situații.

 
6. Ai grijă de tine

Când nu ești mulțumită de propria persoană apare tendința de a-ți neglija corpul și sănătatea. Din păcate ignorarea nevoilor organismului îți va da impresia că nu contezi și că nu valorezi prea mult. Tocmai de aceea este esențial să ai grijă de corpul tău. Ascultă semnalele date de organism, adoptă o dietă sănătoasă și bucură-te de fiecare moment. Alege-te pe tine, cu toate defectele și lucrurile care te fac imperfectă și lasă-i pe ceilalți să te aprecieze așa cum ești, nu într-o versiune artificială care nu are nimic în comun cu tine.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod