5 semne că nu corpul tău a obosit, ci sufletul

Vrei să zâmbești, să te bucuri de viață, dar parcă nimic din ceea ce faci nu funcționează? Atunci când simptomele specificie depresiei se prelungesc perioade îndelungate, sufletul poate obosi, iar epuizarea nu va fi cea obișnuită pe care o recunoști ușor.
Oare de ce te simți atât de obosită, ca și cum nu ai mai avea forță pentru nimic? Poate că sufletul tău are nevoie de odihnă. Dacă îți ignori nevoile prea mult timp vei epuiza toate sursele de energie, iar consecințele pot fi foarte grave: anxietatea, problemele psihologice sau chiar afecțiunile cronice. Potrivit specialiștilor, există și fenomenul de epuizare a sufletului, care semnalează o oboseală foarte profundă, care a avansat o perioadă îndelungată.

 
Iată care sunt semnele că sufletul tău ar putea fi obosit peste limite:

 
1. Nu te iubești pe tine însăți

Este cel mai negativ lucru pe care îl poți face. Dacă nu înveți să te iubești, fără îndoială că și sufletul tău va renunța mult mai ușor. Poate că nu știai acest lucru, dar sufletul tău are nevoie de iubire și atenție pentru că dacă este ignorat constant vei începe să urăști tot ceea ce te înconjoară.
Mai bine exersează zilnic și fii bucuroasă pentru toate lucrurile mărunte. Ar putea fi vorba despre o bluză nouă, o nuanță diferită de ruj sau modul în care mergi. Acceptarea propriei persoane cu toate defectele și calitățile este cel mai frumos cadou pentru sufletul tău. Arată-ți apreciere, iar sufletul îți va da din nou vitalitatea de care ai nevoie.

 
2. Adormi foarte greu și indiferent de numărul de ore de somn ești tot obosită

Pe timp de noapte te simți agitată sau irascibilă și îți este foarte greu să-ți menții mintea calmă pentru a reuși să adormi? După ce adormi ai de regulă vise foarte scurte și intense, urmate de coșmaruri care nu te lasă să te odihnești? Chiar și în timpul zilei somnul nu te ajută prea mult? Problema este că sufletul tău este epuizat, iar somnul nu va îndepărta decât problemele de ordin fizic. Fă tot posibilul pentru a te relaxa în mod pozitiv și găsește o semnificație în fiecare activitate pe care o desfășori.
În acest fel vei fi motivată să fii o persoană mai bună, iar acest efort constant de autoperfecționare va readuce și sufletul în armonie cu celelalte aspecte din viața ta.

 
3. Gelozia, furia, resentimentele sau teama te predomină

Tot ce ne înconjoară este creat și controlat cu ajutorul energiei pe care o emanăm, în sens pozitiv sau negativ. Dacă ai sufletul obosit, nu va mai putea acționa pentru a gestiona energia din jurul tău. În aceste momente ar putea crește ponderea energiei negative, declanșându-se sentimentele toxice precum frustrarea, dezamăgirea, invidia, gelozia, furia sau resentimentele. Aceste emoții pot deveni foarte intense, astfel încât ai putea începe să plângi doar pentru că ai scăpat o pălărie sau să te enervezi pentru lucruri minore. Încearcă să nu lași aceste sentimente să predomine, ci să regăsești un echilibru prin implicarea în activitățile care te fac fericită.

 
4. Sentimentul de singurătate nu-ți dă pace

Multe persoane afectate de epuizarea sufletului se distanțează de prieteni și familie, nu neapărat la nivel fizic, ci la nivel emoțional și spiritual. Ai putea ajunge să te îndoiești de ceilalți sau să nu fii sigură dacă poți avea încredere în cei apropiați în momentele dificile.
Te vei simți din ce în ce mai singură dacă lași această stare să predomine. Remediul indicat este să-ți faci o listă cu toate situațiile în care prietenii și membrii familiei te-au susținut pentru a conștientiza că țin la tine și vor tot ce este mai bun pentru viitorul tău.

 
5. Te sperie gândul la viitor

Viitorul ți se pare incert și amenințător și nu faci decât să te gândești la ce probleme ar putea apărea. Nu uita că dacă procedezi astfel vei deteriora chiar sufletul pentru că tensiunea și gândurile negative îl pot copleși. În loc să-ți petreci timpul creând scenarii negative, mai bine trăiește în momentul prezent și bucură-te de fiecare clipă specială care va deveni curând o amintire. Sufletul tău a fost liber și lipsit de frică din momentul în care te-ai născut.
Ajută-l să rămână la fel.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod