Ulei de măsline în loc de cremă hidratantă: alternativă benefică pentru tenul uscat sau sensibil

Deși a fost utilizat timp îndelungat în cadrul meniurilor sănătoase, ideea de a folosi ulei de măsline pentru hidratarea tenului este încă întâmpinată cu scepticism. Ai putea fi surprinsă de efectul rapid al acestui ulei asupra pielii.
La prima vedere pare ilogic să aplici ulei pe față când tot timpul lupți pentru a menține un aspect mat și catifelat, dar este ideal să folosești ulei de măsline chiar și pentru tenul gras. În combinația potrivită sau individual, vei remarca imediat schimbarea texturii pielii dacă decizi să încerci acest ingredient pentru a-ți proteja pielea.

 
Mai puține ingrediente reduc riscul de alergii

Dacă vrei să cumperi produse de hidratare și prevenire a ridurilor vei remarca rapid că există o varietate de formule disponibile pe piață. Problema de bază este faptul că fiecare produs are o listă lungă de ingrediente, crescând asftel riscul de alergii cutanate sau de alte efecte secundare.
Când vine vorba despre îngrijirea pielii de obicei este mai bine să preferi o listă scurtă de ingrediente. Din păcate multe game de cosmetice favorizează de fapt uscarea tenului pentru ca tu să aplici o cantitate din ce în ce mai ridicată din formula oferită.
Chiar dacă ai impresia că îți împrospătezi pielea, nu vei face decât îi înrăutățești aspectul pe termen lung. Nu este nimic în neregulă dacă vrei să ai un ten catifelat și dacă nu îți poți închipui o zi fără o hidratare de excepție. Important este ce decizi să aplici pe piele pentru a nu favoriza acneea, producția excesivă de sebum sau ridurile.

 
Ce este diferit la uleiul de măsline?

În momentul în care alegi să aplici ulei de măsline pe piele vei ști cu siguranță că nu utilizezi niciun ingredient artificial. Acest ulei se armonizează optim cu textura pielii și va crea echilibrul de care ai nevoie. Pătrunde ușor în piele, creează o barieră de protecție împotriva factorilor iritanți și este foarte util atât pentru a preveni deshidratarea, cât și excesul de sebum. Nu vei mai avea probleme cu pielea care se înroșește, arde sau se decuamează, iar ridurile nu te vor deranja decât la vârste foarte înaintate.

 
Uleiul de măsline îmi va face fața lucioasă?

Aceasta este una dintre principalele preocupări atunci când se ia în calcul ideea de a utiliza ulei de măsline în loc de crema hidratantă obișnuită. Într-o primă etapă ai putea presupune că vei străluci tot timpul și că vei avea un luciu inestetic.
Potrivit specialiștilor, uleiul potrivit nu va exacerba producția de sebum, ci chiar poate regla și neutraliza aspectul lucios al tenului de care te temi.
Pentru a obține acest beneficiu contează să folosești un produs natural cu efect blând pentru curățarea tenului, iar după aceea să aplici câteva picături de ulei de măsline extravirgin. Acest ulei este ideal pentru îngrijirea pielii deoarece conține acizi grași esențiali și o cantitate ridicată de antioxidanți, fortificând protecția pielii și accelerând refacerea la nivel celular. De asemenea, conține și o microfloră de bacterii benefice pentru piele, creând o barieră împotriva factorilor iritanți din mediul ambiant. Uleiul de măsline se absoarbe rapid în piele și, în loc să rămână la suprafață la fel cum se întâmplă cu o cremă hidratantă obișnuită, va pătrunde în profunzimea pielii pentru a-i furniza tenului doza necesară de antioxidanți pentru un aspect revigorat și neted.
Conturul feței va deveni mai ferm și vei vedea că nu este atât de greu să ai un aspect odihnit și o piele catifelată și frumoasă.

 
Va trebui să miros ca o salată?

Mirosul este un alt factor luat în considerare atunci când se utilizează ingrediente naturale pentru ameliorarea hidratării pielii. Poate că îți place mirosul salatei la care ai pus ulei de măsline, dar în niciun caz nu vrei să miroși așa toată ziua. Depinde de tine ce fel de arome preferi. Este adevărat că dacă folosești ulei extravirgin simplu există o șansă ridicată să simți mirosul specific toată ziua, da există o soluție. 
Specialiștii îți recomandă să aplici uleiul de măsline seara pentru a-i da intervalul necesar pentru a acționa asupra pielii. A doua zi când te scoli mirosul va fi aproape inexistent, iar pielea ta va arăta mult mai bine. Datorită capacității ridicate de hidratare, nu va fi nevoie să aplici din nou ulei, ci poți continua direct cu machiajul.
În acest mod nu te vei îngrijora din cauza mirosului, iar pielea ta va arăta mai bine în fiecare zi fără să faci un efort special, ci chiar realizând economii.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod