8 secrete pentru un machiaj care șterge oboseala

Precis nu vrei ca aspectul tenului să indice exact câte ore ai dormit, iar machiajul adecvat îți poate da un look impecabil. Descoperă cum trebuie să procedezi pentru a elimina rapid oboseala de pe chipul tău.
Indiferent cât de puțin ai dormit sau dacă ai fost la o petrecere toată noaptea, nu înseamnă că trebuie să lași oboseala să afecteze aspectul tenului toată ziua următoare. Există modalități simple prin care poți crea luminozitate și un ten proaspăt, chiar dacă nu ți-ai dori decât să dormi până la ora prânzului. Machiajul poate deveni cel mai bun prieten al tău nu prin crearea unei măști, ci prin evidențierea subtilă a trăsăturilor tale și eliminarea semnelor de oboseală care pot submina prospețimea tenului și claritatea privirii.

 
Iată cum trebuie să realizezi un machiaj care ascunde oboseala:

 
1. Începe cu un ten curat

Acest lucru este foarte important, mai ales dacă ai mers la culcare fără să te speli pe față și încă ai urme de machiaj pe piele. Folosește un produs de curățare cu acțiune blândă, apoi continuă cu o cremă hidratantă.
Pielea catifelată îți va îmbunătăți aspectul întotdeauna deoarece crema revigorează și energizează tenul.

 
2. Cremă hidratantă cu particule strălucitoare

Este foarte util să mizezi pe un look natural, așa că după crema hidratantă obișnuită utilizează un strat subțire de cremă sau gel cu particule strălucitoare. Alege o variantă cu SPF 30 sau 50 pentru a preveni efectele nocive ale razelor solare. Tenul va deveni luminos, iar machiajul va avea un aspect mult mai uniform.

 
3. Ocupă-te de cearcăne

Una dintre zonele-cheie care necesită atenția ta sunt ochii. Oboseala este evidentă imediat prin cearcăne. Pregătește pielea aplicând o cremă de ochi împotriva retenției de apă, iar în continuare camuflează cearcănele. Folosește un concealer cu două nuanțe mai deschis decât pielea ta și aplică-l în formă de triunghi pe zona de sub ochi.

 
4. Fixează concealerul

Pentru a preveni formarea liniilor sub ochi și a fixa concealerul pentru toată ziua aplică un strat de pudră. Folosește o pensulă sau un burețel special și lasă câteva minute.
După ce pudra s-a combinat cu stratul de concealer folosește pensula pentru a elimina resturile de la suprafața pielii. 

 
5. Adaugă culoare ochilor

Dacă ești obosită este recomandat să optezi pentru nuanțe strălucitoare pentru a obține o privire clară și luminoasă. Poți alege fardul auriu sau pe cel de culoarea șampaniei. Aplică mai ales la colțurile interioare ale ochilor pentru a părea mai odihnită. Continuă cu un creion kohl într-o nuanță nude, apoi aplică un strat de rimel pentru volum. Finalizează cu un creion pentru sprâncene.

 
6. Aplică fard bronzant

Alege un fard care are particule strălucitoare, preferabil aurii sau de culoarea piersicii, apoi aplică pe pomeți, vârful nasului și aproape de rădăcina părului. Folosește o cantitate redusă pentru a evita aspectul de mască, care te-ar putea face să arăți și mai obosită.

 
7. Un plus de culoare pentru obraji

Fardul de obraz și highlighterul potrivit sunt esențiale în cadrul machiajului pentru eliminarea oboselii. Aplică un fard de obraz cu particule strălucitoare roz și finisează lookul cu highlighter în zona pomeților, bărbiei, nasului și a osului frontal.

 
8. Pune accentul pe buze

La final evidențiază frumusețea buzelor cu ajutorul unui gloss într-o nuanță naturală pentru a adăuga puțină culoare, dar fără să exagerezi. Glossul nude este ideal pentru un look proaspăt și revitalizează trăsăturile, creând un aspect deosebit al machiajului.
 
Încearcă această variantă de machiaj mai ales lunea, dacă ai avut parte de un weekend plin de distracție, precum și în timpul săptămânii, când au apărut petreceri surpriză la care a trebuit neapărat să mergi.
Vei arăta impecabil, chiar dacă seara te vei culca puțin mai devreme pentru a recupera orele pierdute de somn.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod