Frumuseţea ta. 6 alimente care declanşează apariţia acneei

La fel ca şi alte probleme de sănătate, apariţia acneei are foarte mare legătură cu alimentaţia pe care o ai. Iar unele produse alimentare precum pâinea, lactatele sau arahidele pot declanşa apariţia coşurilor.
La fel ca şi alte probleme de sănătate, apariţia acneei are foarte mare lăgură cu alimentaţia pe care o ai. Iar unele produse alimentare precum pâinea, lactatele sau arahidele pot declanşa apariţia coşurilor.

Produsele lactate

Laptele şi majoritatea produselor lactate nu fac deloc bine tenului tău, potrivit unui nou studiu în ceea ce priveşte legătura dintre alimentaţie şi acnee, realizat de Academia Americană de Dermatologie. Consumul de lactate provoacă apariţia coşurilor, potrivit rezultatelor acestui studiu.
Motivul princal pare să fie prezenţa unor hormoni în lapte care odată ingeraţi pot să determine episoade acneice. Prin urmare, conumă lactate cu moderaţie şi înlocuieşte laptele de vacă cu lapte vegetal de migdale sau orez.

Zahărul

Dacă mai aveai nevoie de încă un motiv pentru a reduce consumul de zahăr, iată-l: zahărul provoacă apariţia coşurilor prin efectul său inflamator. Acneea este o afecţiune inflamatorie, motiv pentru care persoanele care suferă de acnee trebuie să urmeze o dită antiinflamatorie.
Înlocuieşte dulciurile cu fructe, iar pentru îndulcirea cafelei sau ceaiului alege miere, extract de stevia sau sirop de arţar.

Soia

Pentru coşurile apărute în jurul gurii şi în zona bărbiei, produsele pe bază de soia ar pute fi vinovate. Soia conţine un hormon natural numit fitoestrogen, care acţionează în organism precum estrogenul, hormonul feminin. Aportul suplimentar al acestui hormon poate cauza erupţii la nivelul pielii sub forma coşurilor. Citeşte cu atenţie ingredientele produselor alimentare pentru că multe dintre ele conţin făină sau alte derivate din soia.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod