Frumuseţe. Cum să foloseşti apa de trandafiri în tratamentele tale cosmetice. 6 beneficii

Este un produs natural, obţinut prin distilarea petalelor acestei flori. Are un parfum irezistibil, dar şi proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatoare.
Apa de trandafiri este un produs natural, obţinut prin distilarea petalelor de trandafir. De mii de ani face parte din ritualurile de îngrijire ale femeilor din Europa şi Asia, iar în prezent beneficiile sale sunt cunoscute în întreaga lume. Nu numai că este un aliat al frumuseţii, dar apa de trandafiri este folosită şi în gastronomie, în special în bucătăriile orientale, datorită aromei sale delicate. Apa de trandafiri se obţine numai din petalele unui anumit soi al acestei plante, numit trandafir de Damasc. Este foarte uşor să fii păcălită de aromele sintetice care imită parfumul trandafirilor, de aceea este obligatoriu să îţi cumperi apă de trandafiri din farmacii şi magazine naturiste care prezintă încredere.

Elimină pungile de sub ochi

Dacă te trezeşti cu ochii umflaţi, umezeşte două dischete demachiante cu apă de trandafiri rece, care a stat peste noapte la frigider, şi aplică pe ochi. Lasă dichetele pe ochi timp de zece minute. Efectele antioxidante şi antiinflamatoare ale apei de trandafiri, combinate cu cele ale temperaturii scăzute va reduce rapid pungile de sub ochi.

Tratează rozaceea şi coşurile

Apa de trandafiri are capacitatea de a calma episoadele de acnee şi rozacee. Reduce inflamaţia şi aspectul înroşit al pielii, dar are proprietatea de a echilibra pH-ul pielii. Pulverizează apă de trandafiri pe ten dimineaţa şi seara, după ce te-ai demachiat şi te-ai spălat pe faţă.

Micşorează porii

Datorită efectului său astringent, apa de trandafiri are capacitatea de a micşora porii lărgiţi de la nivelul tenului. Iar prin diminuarea acestor imperfecţiuni, pielea ta va dobândi un aspect mai neted şi va părea mult mai sănătoasă. Pune câteva picături de apă de trandafiri pe o dischetă din bumbac şi aplică pe ten, insistând în zona nasului, bărbiei şi frunţii.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod