De la un ten plin de coșuri, la o piele perfectă: Cum a scăpat un model de acnee numai cu produse naturale

Tenul perfect este visul celor mai multe femei. Cosmeticele și procedurile medicale scumpe nu reușesc, însă, să ne ofere tenul fără imperfecțiuni la care visăm.
Brianna Lopez, un model din Los Angeles, Statele Unite, a reușit să elimine complet acneea folosind numai produse naturale. Tânăra care s-a confruntat ani la rândul cu o formă gravă de acnee a reușit să învingă această problemă estetică, devenind un model de succes și un influencer pe Instagram cu peste 15.000 de followeri. Ea a povestit într-o postare pe rețeaua de socializare cum și-a îmbunătățit semnificativ aspectul pielii în mai puțin de o lună. Imaginile înainte și după, dar și sfaturile ei pentru un ten frumos și luminos au devenit virale.

A fost o perioadă foarte grea pentru mine. Uneori mă închideam în camera mea și nu voiam să mă vadă nimeni, nici măcar părinții mei”, a povestit Brianna.
Formele grave de acnee, care afectează în special adolescenții, nu afectează doar aspectul fizic, ci și încredrea în sine. Pentru că a fost la un pas de depresie din cauza problemelor grave de piele, Brianna a decis să facă unele schimbări. Iată cum a reușit să scape de coșuri și să aibă un ten frumos și luminos:

Curățarea tenului pe bază de ulei


Primul pas în rutina sa de îngrijire este curățarea tenului. Brianna folosește uleiul de jojoba pentru a se demachia. Aplică uleiul pe ten și îl șterge cu un prosop înmuiat în apă caldă sau o mănușă specială pentru curățarea fețe. Repetă acest procedeu de două ori.

Aplicarea unei măști faciale


Tânăra aplică apoi o mască facială naturală.
Brianna amestecă două lingurițe cu miere cu câte o jumătate de linguriță de scorțișoară și o jumătate de linguriță cu turmeric. Aplică masca pe ten și o lasă să acționeze timp de o oră.

Citește și: Uleiul de tamanu, ingredientul care previne ridurile și combate acneea

Uneori folosește o mască cu sulf sau o mască cu argilă cosmetică. Ambele ingrediente au efecte calmante asupra pielii și extrag excesul de sebum de la suprafața pielii și din interiorul porilor.

Hidratarea


Pasul următor este hidratarea. Brianna folosește un serum obținut din ulei din sâmburi de măceșe și ulei din semințe de morcov, în care adaugă câteva picături de ulei esențial de lavandă.
Aplică serumul pe pielea umedă și masează delicat. 

Lupta împotriva cicatricilor de acnee


În cazul acneei severe, cicatricile formate de coșuri pot fi adânci și persistente. Tânăra apelează la untul de shea pentru a preveni formarea cicatricilor. În fiecare seară, înainte de culcare, aplică unt de shea pe coșuri și urmele lăsate de acnee pe piele.

Suplimente pe bază de plante


Ultimul pas în rutina sa de îngrijire a pielii se concentrează asupra vindecării din interior. Modelul a dezvăluit în postarea de pe Instagram că ia suplimente pe bază de turmeric, alge, cătină și frunze de neem. Aceasta menționează că deși pentru ea acestea sunt benefice, fiecare persoană care vrea să încerce astfel de suplimente trebuie să discute înainte cu medicul.

Brianna folosește numai produse cu ingrediente naturale.
Spune că după numai o săptămână în care a urmat această rutină, a observat schimbări vizibile la nivelul pielii. Însă pielea sa a devenit aproape perfectă după două luni în care a respectat cu strictețe toți acești pași. În afara produselor menționate, tânăra aplică zilnic pe ten cremă de protecție solară.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod