Cum să-ți faci serumuri hidratante pentru păr. 4 rețete cu uleiuri naturale

Cum să-ți faci serumuri hidratante pentru păr. 4 rețete cu uleiuri naturale

Părul uscat și degradat este lipsit de strălucire și pare neîngrijit, oricât de mult te-ai strădui să-l aranjezi. Pe măsură ce temperaturile scad, părul devine și mai aspru din cauza aerului uscat din interior și a diferenței de temperatură față de exterior.
Uleiurile naturale au capacitatea de a reda strălucirea părului, netezind cuticula, stratul exterior al firelor, și hidratând fibra capilară în profunzime. Iar pentru cele mai bune rezultate, poți folosi amestecuri de uleiuri cu cele mai bune ingrediente naturale. Nu te costă mult și poți include uleiuri hidratante și uleiuri esențiale recunoscute pentru propritățile lor hidratante, protectoare sau de stimulare a creșterii părului.

Iată patru rețete de serumuri naturale pentru păr pe care le poți face acasă:


Ulei de cocos și lemongras


Uleiul de cocos este bogat în vitamina E și acizi grași omega 3 care hidratează părul în profunzime. Pe de altă parte, uleiul esențial de lemon gras este antiinflamator și tratează scalpul uscat, care se descuamează. 

Citește și: 
7 uleiuri esențiale care stimulează creșterea părului


Ingrediente:

1/2 cană cu ulei de cocos
3-5 picături de ulei esențial de lemongras

Într-un borcan sau sticluță cu capac amestecă cele două uleiuri, strânge capacul și agită bine.
Acest ulei acționează cel mai bine dacă îl aplici pe părul umed sau uscat. Folosește o cantitate mică, aproximativ o linguriță, și aplică pe scalp și lungimea părului.

Ser intens hidratant cu uleiuri nutritive


Pentru că include câteva dintre cele mai hidratante și nutritive uleiuri naturale pentru păr, acest amestec este ideal pentru părul uscat și degradat. Îl poți folosi pentru a repara vârfurile despicate și pentru a preveni ruperea lor, dar și ca mască hrănitoare pentru păr și scalp.

Ingrediente:

1/4 cană cu ulei de cocos
3 linguri cu ulei de măsline extravirgin
1/4 cană cu ulei de jojoba
3 linguri cu uei de avocado
5 picături de ulei esențial de salvie
5 picături de ulei esențial de rozmarin

Dacă untul de cocos este solidificat, pune borcanul într-un vas cu apă caldă și las-l până când devine ulei.
Amestecă toate ingredientele într-un borcan, pune capacul și agită bine. Transferă amestecul într-o sticlă cu pompiță, care îți permite să-l utilizezi mai ușor.

Acest amestec de uleiuri acționează cel mai bine pe părul umed sub forma unui tratament protector și hidratant. Aplică numai câteva picături de ulei în palme și masează pe lungime, insistând asupra vârfurilor. Dacă vrei să îl folosești ca mască, aplică amestecul de uleiuri pe scalp și lungimea părului, acoperă-ți capul cu un prosop sau o cască de duș și lasă să acționeze timp de câteva ore sau peste noapte, apoi spală-te pe cap.

Tratament cu ulei de mentă și ulei esențial din arbore de ceai


Aceste două uleiuri esențiale au efect antibacterian și antioxidant, ajutând la eliminarea bacteriilor care provoacă iritații și mătreață.
De asemenea, stimulează circulația sanguină și fortifică foliculii de păr.

Ingrediente:

1/2 cană cu ulei purtător (ulei de cocos, ulei de jojoba, ulei de migdale etc.)
10 picături de ulei esențial de mentă
5 picături de ulei esențial din arbore de ceai

Amestecă uleiul purtător cu uleiurile esențiale într-o sticluță cu dozator sau cu pipetă. Amestecă bine și aplică uleiurile pe scalp. Masează cu degetele și lasă să acționeze timp de o jumătate de oră, apoi spală-te pe cap. Este foarte important să folosești un ulei purtător pentru că uleiurile esențiale nu se aplică niciodată nediluate pe piele.

Ser cu ulei de ricin și ulei de jojoba


Uleiul de jojoba are o compoziție aproape identică cu cea a sebumului produs în mod natural de scalp. De aceea, este foarte eficient în tratarea scalpului uscat și a părului degradat.
De asemenea, uleiul de ricin este folosit de secole pentru stimularea creșterii părului.

Ingrediente:

1/2 cană cu ulei de ricin
1/2 cană cu ulei de jojoba

Amestecă cele două uleiuri într-o sticluță sau borcan cu capac. Aplică uleiurile pe scalp și lungimea părului, masează delicat și lasă să acționeze timp de câteva ore sau peste noapte. Pentru a netezi firele rebele și a hidrata părul degradat, aplică două-trei picături de ulei în palme și distribuie pe lungime și vârfuri.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod