longevitate

5 lucruri pe care le au în comun cei mai longevivi oameni din lume

Au o speranță de viață care poate trece cu ușurință peste 100 de ani, sunt sănătoși și plini de energie. Oamenii din Zonele Albastre au câteva „secrete” pe care le poți aplica și tu!
Dupa un studiu intens al asa-numitelor Zone Albastre ale planetei, unde oamenii traiesc mult si sunt sanatosi chiar si la varste extrem de inaintate, jurnalistul Dan Buettner a ajuns la o concluzie. Toti acesti oameni, care locuiesc in regiuni din Japonia (Okinawa), Italia (Sardinia), Costa Rica (Nicoya) si Grecia (Ikaria), au in comun cateva obiceiuri.

Desi traiesc in zone diferite ca pozitionare geografica si cultura, stilul lor de viata este destul de asemanator. De aceea, tabieturile lor de zi cu zi reprezinta metode sigure pentru o viata activa, fericita si, nu in ultimul rand, foarte lunga!

Top 5 trucuri pentru longevitate: Ce sa faci pentru a avea si tu o viata lunga si fericita


1. Misca-ti corpul cat de mult poti


Oamenii longevivi din Zonele Albastre sunt deosebit de activi. Acestia se misca in mod natural, in fiecare zi, viata lor implicand munca fizica si drumuri lungi, strabatute pe jos.

Chiar daca stilul tau de viata presupune ore intregi petrecute pe scaun, la birou, poti incerca sa fii cat mai activa in restul timpului.
De exemplu, renunta la lifturi si scari rulante, peste tot pe unde mergi, fa plimbari lungi de seara si renunta la masina atunci cand ai treaba prin oras. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod