Cât timp să folosești fiecare ingredient cosmetic pentru a avea un ten perfect

Cât timp să folosești fiecare ingredient cosmetic pentru a avea un ten perfect

Nu-i așa că atunci când îți cumperi o nouă cremă de față sau un ser, te aștepți să vezi rezultatele pe pielea ta la o zi două după ce ai început să le folosești?
Cele mai multe femei au așteptări nerealiste de la cosmeticele pe care le folosesc și renunță să le mai aplice după câteva zile sau o săptămână dacă au senzația că nu se întâmplă nimic. Este o greșeală ca te împiedică să beneficiezi de cele mai bune efecte ale unor ingrediente renumite, așa cum sunt acidul hialuronic, acizii AHA, retinol sau vitamina C.

Postarea unei farmaciste a devenit virală pe TikTok tocmai pentru că explică pe scurt cam cât durează să vezi pe pielea ta efectele ingredientelor active din cosmetice. Iar durata este surprinzătoare. 

„Vitamina C - 3 săptămâni, acid salicilic - 12 săptămâni, peroxid de benzoil - 12 săptămâni, acid hialuronic - câteva minute, retinol - 8-12 săptămâni, acizi AHA - imediat, cafeină - câteva ore”, dezvăluie specialista în postarea sa. Aceasta îi îndeamnă pe fani să facă o captură de ecran ca să-și amintească de aceste cifre când își pierd răbdarea și vor să renunțe la ritualul de îngrijirea a pielii.

Citește și: 
10 detalii care te fac să pari mai în vârstă. Cum să le eviți


Informațiile oferite de specialistă sunt foarte utile, însă fiecare ingredient are propriile sale reguli de folosire pentru ca rezultatele să fie cu adevărat spectaculoase. Iată în cât timp își fac efectul cele mai cunoscute ingrediente și cum să le folosești corect:

Vitamina C


Vitamina C este un antioxidant și un agent de uniformizare a culorii pielii, dar aceste beneficii nu apar întotdeauna simultan.
În ceea ce privește efectul antioxidant, capacitatea vitaminei C de a proteja pielea de degradarea produsă de radicalii liberi este imediată. Pe de altă parte, efectul de uniformizare a culorii pielii apare după ce vitamina C dizolvă celulele pigmentare și previne apariția altora noi, astfel că rezultatele nu se văd imediat. Poate dura până la patru săptămâni pentru a observa estomparea petelor, însă cele mai vizibile îmbunătățiri apar după 12 săptămâni de folosire regulată. Serumurile cu vitamina C se păstrează în loc întunecat și se folosesc zilnic până la consumarea completă, atfel riscă să se oxideze.

Acid salicilic


Folosit pentru a trata punctele negre și acneea, acidul salicilic are nevoie de câteva săptămâni de utilizare regulată pentru a avea efect asupra pielii. Pentru cele mai bune efecte, ar trebui utilizat timp de 12 săptămâni, însă vei putea observa îmbunătățiri la nivelul pielii după primele șase săptămâni.

Peroxid de benzoil


Peroxidul de benzoil creează un mediu la nivelul pielii care ucide bacteriile asociate cu acneea inflamatorie, iar acest lucru se întâmplă destul de repede.
Poți vedea îmbunătățirile pe pielea ta după numai două săptămâni. Dar după eliminarea bacteriilor, durează între șase și opt săptămâni pentru eliminarea coșurilor și aspectului înroșit, declară medicul dermatolog Janelle Vega pentru shape.com.

Acid hialuronic


Acidul hialuronic este un humectant care pătrunde în piele și atrage apa în interiorul pielii. În funcție de formula sa, un produs cu acid hialuronic îți poate face pielea catifelată și hidratată într-un timp foarte scurt, de la câteva minute până la câteva ore de la aplicare. Prin urmare, efectele acidului hialuronic sunt imediate.

Retinol


Un ingredient antiîmbătrânire foarte popular, retinolul stimulează reînnoirea celulară (care uniformizează culoarea pielii și netezește ridurile) și producția de colagen. „Pentru că retinolul influențează mecanismul de producție celulară al organismului, efectele vizibile ale reînnoirii celulare apar după 4-12 săptămâni”, spune medicul.
Beneficiile în urma stimulării producției de colagen pot să apară după un timp mai îndelungat, de aproximativ 12 săptămâni. În afara acestor efecte pe termen lung, retinolul are și capacitatea de a elibera porii, proces care apare în primele șase săptămâni de utilizare.

Alfa hidroxi acizi (AHA)


Pentru a elimina celulele moarte și a obține acel efect de ten curat și luminos pe care îl obții cu ajutorul acizilor AHA, poate dura între una și două săptămâni să vezi rezultatele. Dacă scopul tău este să estompezi petele pigmentare, atunci este nevoie de mai mult timp, între opt și 12 săptămâni. Respectă indicațiile din prospect și nu folosi un exfoliant cu acizi AHA mai des de o dată sau de două ori pe săptămână.

Cafeina


Cafeină contractează vasele de sânge și reduce inflamația și efectul de pungi sub ochi sau cearcăne. Acest efect este unul rapid, iar în funcție de calitatea și formula produsului folosit, acest ingredient poate acționa în primele ore sau zile de la folosire.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod