vitamine

Știai că...? 7 lucruri despre vitamine greu de crezut

Ce știm despre vitamine? Că fiecare doctor pe care l-am frecventat vreodată ne îndeamnă să punem accent pe ele. Pur și simplu obligatorii pentru un trai echilibrat, vitaminele și mineralele sunt însăși esența vieții.

Însă ultimele studii au demonstrat că acestea au încă și mai multe beneficii decât știam. Nuanțată este și legătura specială dintre nutrienți; coexistând și acționând sinergic, vitaminele și mineralele nu sunt eficiente decât dacă sunt administrate împreună, ceea ce subliniază încă o dată ce mecanism uluitor de precis este corpul uman.

Află azi 7 lucruri despre vitamine greu de crezut! Vezi câteva informații uluitoare despre acestea!

Vitaminele, în lumina reflectoarelor: 7 informații inedite

Nici pe departe nu știm totul despre vitamine! Atât de necesare traiului, ele dezvăluie continuu aspecte neștiute despre beneficiile și specificul funcționării lor care ne lasă cu gura căscată de uimire și de admirație. Vezi mai jos câteva lucruri greu de crezut despre vitamine!

Toate vitaminele au fost descoperite în decurs de 28 de ani.

Prima dintre vitaminele identificate a fost vitamina A, în 1913. Ultima, acidul folic, în 1941. Nu trebuie să te uimească faptul că cea din urmă descoperire din domeniul vitaminelor a fost un B, sfidând astfel legile alfabetului. Pentru o lungă perioadă de timp, oamenii de știință au fost convinși că exista o singură vitamina B.

Cum păstrezi suplimentele cu vitamine este extrem de important. Un studiu desfășurat în 2010 a revelat faptul că depozitarea recipientelor tale cu vitamine în locuri umede, precum bucătăria sau baia, le poate reduce eficiența.
Păstrează-le întotdeauna într-un spațiu uscat, ferit de lumina soarelui.

Nici vitamina E nu este un singur nutrient. Precum în cazul B-urilor, este vorba tot despre un grup de 8 vitamine solubile în grăsime care au proprietăți antioxidante. De data aceasta, date fiind funcțiile lor comune, cercetătorii au decis să le ofere aceeași denumire, fără a le mai departaja. Citește continuarea pe divahair.ro!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod