Care este ordinea corectă de aplicare a produselor de îngrijire a pielii?

În loc să pui trei creme una peste alta, iar apoi să te speli pe față pentru să simți că nu poți respira din cauza lor, mai bine respectă ordinea corectă de aplicare a produselor cosmetice.
Chiar dacă vrei să-ți protejezi tenul, nu este deloc util să folosești simultan mai multe produse de același tip. Este adevărat că poți adăuga mai multe straturi de produse, dar vei obține rezultatele dorite numai dacă faci acest lucru în ordinea corectă. Nu le poți lua la întâmplare, ci trebuie să ții cont de textura produselor și de tipul de efect pe care îl au asupra pielii.

 
Iată care este ordinea corectă de aplicare a produselor de îngrijire:

 
1. Începe light

Serurile, care au o consistență foarte ușoară, sunt primele care trebuie aplicate pentru ca ingredientele lor active să pătrundă în profunzimea pielii. În plus, este destul de ușor să-ți creezi o variantă personalizată. Alege două sau trei formule, de exemplu cu peptide împotriva ridurilor, acid salicilic pentru tenul gras și lemn dulce sau aloe vera pentru a calma roșeața.
Poți combina câteva picături din fiecare pentru a obține propria ta variantă de ser.

 
2. Adaugă un antioxidant

Vitamina C este un ingredient de care are nevoie fiecare tip de ten. „Luminează pielea, protejează tenul împotriva efectelor nocive ale razelor solare și stimulează producția de colagen”, explică dr. Nikita Wilson, dermatolog.

 
3. Ia o pauză de cafea

„Dacă acorzi un minut pentru ca fiecare produs să intre în piele, nu îți vor astupa porii. Eu îmi integrez îngrijirea pielii în cadrul celorlalte activități de dimineață. De exemplu, aplic un produs, beau o cafea sau un ceai, apoi continui cu al doilea, apoi mă spăl pe dinți și continui tot așa”, explică dr. Fredric Brandt, dermatolog.

 
4. Creează o barieră de protecție

„Crema hidratantă este o parte esențială în cadrul stratificării produselor de îngrijire deoarece creează un sigiliu la suprafața pielii, făcând serurile mult mai eficiente pentru că pielea nu mai poate pierde substanțele nutritive din componența lor”, spune dr. Brandt.

 
5. Învață să știi când trebuie să mergi în ordine inversă

Dacă pielea ta sensibilă se înroșește numai la gândul de a folosi chiar și un singur produs pentru tratament încearcă să aplici mai întâi o cremă hidratantă fără parfum și să adaugi serurile după aceea. „Crema va reduce eficacitatea serurilor, dar și șansele de iritație vor scădea”, potrivit dr.
Wilson.

 
6. Adaugă un ulei

În doze mici, uleiurile pot contribui decisiv la crearea unei străluciri aparte a tenului. Este recomandat să le aplici peste crema hidratantă, numai pe zonele uscate. Ca regulă generală uleiurile pot trece prin cremele hidratante pentru a aduce beneficii pielii, dar invers nu vor funcționa. Dacă ai aplicat mai mult de două seruri sub crema hidratantă poți renunța la ulei pentru că în mod inevitabil tenul va căpăta un aspect gras.

 
7. Nu uita de protecția solară

„Protecția solară trebuie să fie ultimul pas în cadrul rutinei de îngrijire de dimineața. Rămâne la suprafața pielii, așa că este logic să aplici la sfârșit acest tip de creme pentru că vor împiedica acțiunea celorlalte produse de îngrijire.
Alege un produs cu o textură light, care poate fi adăugat peste celelalte produse pe care le folosești”
, explică dr. Jeannette Graf, dermatolog din New York.

 
8. Schimbarea de seară

Seara poți respecta același mod de stratificare a produselor, dar la final nu vei mai folosi crema de protecție solară, ci un retinoid care va crea un aspect întinerit pe timpul nopții. Asigură-te că produsul pe bază de retinol este întotdeauna ultimul pentru a reduce riscul de iritații și a favoriza acțiunea utilă împotriva ridurilor și a liniilor de expresie.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod