6 trucuri pentru ca unghiile tale să crească mai lungi și mai puternice

Unghiile moi și casante pot fi o problemă uriașă. Indiferent cât de mult ai încerca să le menții lungi, ele se vor rupe în continuare dacă nu le oferi îngrijirea corespunzătoare.
Există câteva trucuri de care poate nu ai auzit până acum, dar care te vor ajuta enorm dacă vei începe să le pui în aplicare.

6 trucuri pentru ca unghiile tale să crească mai lungi și mai puternice:


1. Nu te da cu ojă tot timpul


O concepție greșită comună în rândul femeilor este că ar trebui să poarte ojă tot timpul, deoarece creează un strat care protejează unghiile.

Chiar dacă acest lucru poate suna logic, studiile nu susțin această afirmație.

Dermatologii sugerează că vopsirea unghiilor pentru o perioadă lungă de timp poate permite substanțelor chimice din lac să pătrundă în unghie și să provoace decolorarea, despicarea și exfolierea.

Desigur, asta nu înseamnă că ar trebui să renunți complet la ojă, dar o pauză din când în când ar fi benefică pentru sănătatea lor.

2. Pilește-le constant, dar nu folosi unghiera


Unghiile noastre se pot deteriora și se pot rupe dacă nu le tăiem des. Cu toate acestea, este important să faci o alegere bună atunci când alegi instrumentele potrivite pentru îngrijirea unghiile.

Unghierele sunt probabil cel mai ușor de utilizat, dar nu sunt cele mai bune, deoarece pot provoca crăpături și rupturi.

În schimb, optează pentru o pilă, deoarece nu pune prea multă presiune pe unghia ta.
De asemenea, pilește-ți întotdeauna unghiile într-o direcție, mișcările înainte și înapoi îți vor destrăma unghiile.

3. Nu începe curățenia sau spălatul vaselor fără mănuși de cauciuc


Oamenii care lucrează într-un laborator pot confirma că purtarea mănușilor din latex sau cauciuc timp de câteva ore pe zi poate deteriora unghiile.

Cu toate acestea, același lucru se poate întâmpla și atunci când nu le porți, cel puțin în timp ce faci treburile casnice.

De vină nu este doar faptul că detergenții conțin substanțe chimice nocive, dar expunerea îndelungată la apă le poate face să devină fragile.

Prin urmare, investește într-o pereche bună de mănuși de cauciuc și nu uita să le porți data viitoare când speli vase.


4. Mănâncă mai mult orez


Sănătatea noastră depinde în mare măsură de alegerile noastre alimentare, la fel și aspectul nostru.

Una dintre vitaminele esențiale pentru creșterea și rezistența unghiilor este vitamina B, care se găsește în orez.

Astfel, consumul de orez de mai multe ori pe săptămână te poate ajuta să ai unghii puternice.

5. Evită întăritorul de unghii


Probabil sună contradictoriu, dar un întăritor de unghii nu îți va ajuta unghiile pe termen lung.

Ingredientele pe care le conține vor întări într-adevăr unghia inițial. Cu toate acestea, cu timpul le poate usca, iar unghiile pot deveni casante și predispuse la rupere.

6. Înmoaie-ți unghiile în suc de portocale proaspăt stors


Alimentele bogate în vitamine C sunt cruciale pentru sănătatea generală și, desigur, pentru creșterea unghiilor și a părului.

Cu toate acestea, această vitamină poate fi aplicată și extern.

Pentru o creștere mai rapidă a unghiilor, încearcă să înmoi unghiile în jumătăți de portocale sau suc proaspăt de portocale timp de 10 minute în fiecare zi.

De reținut! Acidul citric din sucul de portocale poate usca unghiile, așa că asigură-te să te clătești bine și să te hidratezi cu o cremă imediat după acest procedeu.


Sursă: brightside
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod