6 măşti naturale pentru o piele mereu tânără

Pielea matură are nevoie de o îngrijire specială. Prevenirea semnelor de îmbătrânire şi încercarea de a le face mai puţin vizibile par să fi devenit o preocupare majoră pentru femeile trecute de 25 de ani.
Măştile care au la bază morcovul sunt o opţiune minunată pentru femeile care se confruntă cu un ten cu puncte negre. Morcovul este şi o foarte bună sursă de vitamina A, fiind inclus în diverse creme anti-îmbătrânire, potrivit site-ului becomegorgeous.com, citat de agenţia Mediafax.

Astfel, dintr-un morcov mediu ras poate fi preparată una dintre cele mai simple măşti anti-îmbătrânire, aceasta putând fi folosită pentru tratarea decolorării inestetice a pielii. Preparatul poate fi aplicat pe zonele afectate şi, ulterior, se masează pielea uşor. Se lasă masca să acţioneze timp de 15 - 20 de minute şi apoi se clăteşte cu apă călduţă.

Mierea şi făina de migdale pot fi de asemenea combinate pentru a se obţine o mască fină care se potriveşte persoanelor cu tenul gras. De asemenea, amestecul este foarte bine tolerat şi de către tenurile sensibile.

O altă mască populară este şi cea pe bază de ciocolată, care oferă o experienţă relaxantă, pudra de cacao având multe proprietăţi interesante care ar putea ajuta la întârzirea îmbătrânirii, scrie site-ul citat de Mediafax.

Amestecaţi pudra de cacao cu miere, iaurt şi fulgi de ovăz până obţineţi o pastă consistentă. Acidul lactic din iaurt acţionează ca un exfoliant blând, iar fulgi de ovăz ca un exfoliant profund.

Pe de altă parte, o mască din alge marine este benefică pentru o piele mai fermă. Se amestecă aloe vera cu alge marine şi câteva picături de ulei de primulă şi se aplică pe zona feţei şi pe cea a gâtului. Se clăteşte după o jumătate de oră şi se aplică o cremă hidratantă.

O altă mască ce poate fi folosită pentru toate tipurile de ten este şi una pe bază de suc de grapefruit cu câteva linguri de smântână. Pentru rezultate foarte bune, folosiţi această mască de două - trei ori pe săptămână.


Foto: Hepta
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod