Remedii naturale care tratează cicatricile provocate de acnee

5 remedii naturale care tratează cicatricile provocate de acnee

Urmele lăsate pe piele de coșuri sunt inestetice și durează foarte mult timp până dispar. Descoperă ce remedii naturale să folosești pentru a estompa cicatricile cauzate de acnee.
“Cicatriciile tipice de acnee pot fi ieșite în relief, atunci când pielea produce prea multe fibre de colagen în procesul de vindecare, sau pot fi adâncite,  atunci când pielea produce mai puține fibre de colagen în timpul vindecării. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când pielea nu este îngrijită corespunzător sau când coșurile sunt stoarse”, declară esteticiana Sarah Akram pentru helloglow.com.

Pe piele mai pot apărea pete în urma vindecării coșurilor, problemă cunoscută ca hiperpigmentare postinflamatorie.

Există numeroase remedii naturale care pot estompa cicatricile cauzate de acnee. Iată ce să încerci:

Aloe vera


Când vine vorba de vindecarea pielii, puține plante sunt mai eficiente decât Aloe vera. Datorită conținutului său de antioxidanți, ajută la reducerea inflamației și calmează pielea înroșită. Conține enzime naturale care ajută la estomparea petelor pigmentare și a cicatricilor. “Aloe vera mai are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare care ajută la vindecarea coșurilor, fiind în același timp și un astringent natural, care îndepărtează celulele moarte de pe piele și absoarbe excesul de sebum”, spune esteticiana Bonnie O’Brien.

Pentru a folosi aloe vera, tot ce trebuie să faci este să răzuiește interiorul unei frunze și să aplici gelul obținut pe ten, iar apoi să acoperi zonele afectate cu o folie alimentară din plastic.
Lasă să acționeze timp de 10 minute apoi clătește-te cu apă rece.

Turmeric


Acest condiment de un galben intens a devenit foarte popular în Occident datorită proprietăților sale medicinale. În Asia este folosit pe scară largă în gastronomie și în tratamentele de înfrumusețare. 

“Turmericul are un puternic efect antiinflamator și este în același timp antibacterian, ceea ce ajută la combaterea bacteriilor care cauzează acnee. Este bogat în antioxidanți care au efect protector împotriva radicalilor liberi”, declară cosmeticiana Cecilia Wong.

Pentru a folosi turmericul în tratarea cicatricilor provocate de acnee, specialista recomandă să amesteci o linguriță de turmeric cu suficient iaurt grecesc pentru a obține o pastă. Aplică pasta pe piele ca o mască facială și lasă să acționeze timp de 15 minute, până când se usucă. Clătește apoi cu apă călduță.

Miere


Mierea are efect humectant, ceea ce înseamnă că hidratează pielea, dar în același timp ajută la vindecarea coșurilor și la eliminarea bacteriilor, datorită proprietății sale antibacteriene. “Aceste proprietăți antibacteriene ajută și la prevenirea apariției infecțiilor care pot duce la formarea cicatricilor.
În acest fel este evitată apariția cicatricilor și a petelor pigmentare”, spune O'Brien. “De asemenea, nutrienții și vitaminele din miere te ajută să îți menții pielea hidratată și strălucitoare”, mai spune esteticiana.

De obicei, folosim bicarbonatul de sodiu în bucătărie, ca ingredient în preparatele culinare, dar și pentru a curăța zone din casă sau pentru a îndepărta mirosurile neplăcute. Dar bicarbonatul de sodiu este extrem de util și în tratamentele de înfrumusețare.

“Bicarbonatul de sodiu echilibrează nivelul pH-lui și acționează ca un exfoliant natural, ceea ce înseamnă că îndepărtează celulele moarte de piele și ajută la depigmentarea cicatricilor”, spune Akram. “Cea mai bună metodă de a folosi bicarbonatul de sodiu pentru estompare cicatricilor este să amesteci două părți de apă cu o parte de bicarbonat. Aplică pasta obținută pe ten și masează delicat. Clătește-te apoi cu apă călduță”, recomandă specialista. 

Oțetul din cidru de mere


Oțetul din cidru de mere este folosit adesea în tratamentele de înfrumusețare datorită beneficiilor pe care le oferă pielii și părului. De exemplu, oțetul din cidru de mere poate fi folosit ca tonic facial, pentru a clăti părul, ca tratament pentru mătreață sau înțepături de insecte, dar și pentru a estompa cicatricile provocate de acnee.
Are acest efect datorită capacității de a exfolia pielea îndepărtând celulele moarte și pigmentate de la suprafața cicatricilor.

Este important de reținut că oțetul din cidru de mere are o concentrație mai mică de acid acetic decât oțetul clasic din vin. Nu aplica niciodată pe piele oțet nediluat. Pentru tratarea cicatricilor, amestecă o parte de oțet cu două părți de apă. Aplică soluția obținută pe zonele afectate de cicatrici folosind o dischetă din bumbac. Lasă să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește-te.

Uleiul esențial de eucalipt


Uleiul de eucalipt are proprietăți antiseptice și antiinflamatoare, fiind un remediu eficient pentru tratarea cicatricilor provocate de acnee. “Aplicat pe piele, uleiul de eucalipt ajută la vindecarea coșurilor fără să usuce sau să irite pielea. Este mult mai delicat cu pielea decât uleiul esențial din arbore de ceai, dar la fel de eficient”, spune esteticiana.

Aceasta recomandă să îți faci singură un tratament pe bază de ulei esențial de eucalipt amestecând cinci picături de ulei de eucalipt cu două linguri cu ulei din sâmburi de struguri sau ulei de măceșe într-o sticluță.
Agită bine înainte de folosire și aplică pe ten dimineața și seara.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod