13 remedii surprinzătoare pentru acnee. Le ai deja în casă!

13 remedii surprinzătoare pentru acnee. Le ai deja în casă!

Este o zi importantă pentru tine și tocmai ai descoperit că ți-a apărut un coș? Încearcă unul dintre aceste remedii naturale foarte eficiente!
 Înainte de a intra în panică sau de a te enerva, încerca unele remedii naturale foarte eficiente, pe care sigur le găsești în bucătăria ta. Acestea reduc inflamația, au proprietăți entibacteriene și calmează zona inflamată. Vei scăpa rapid de acnee, fără să cheltui o avere pe produse cosmetice costisitoare. Iată ce să încerci:

Ulei din arbore de ceai (tea tree)

Uleiul din arbore de ceai are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, fiind astfel un aliat important împotriva coșurilor. Calmează pielea înroșită, dezinfectează zona și contribuie la vindecarea rapidă a acneei. Amestecă trei, patru picături de ulei din arbore de ceai cu 20 de picături de ulei de argan sau jojoba. Aplică pe coș folosind un bețișor pentru urechi. Folosește astfel de două ori pe zi.

Ceai verde

Ceaiul verde are efect antimicrobian și antioxidant, ce te ajută să combați acneea. Folosește o cană de infuzie neîndulcită de ceai verde pentru a te spăla pe față sau aplică un pliculeț umezit de ceai verde pe zona afectată.

Miere

Proprietățile antibiotice ale mierii te pot ajuta să elimini rapid coșurile. Aplică puțină miere pe zona afectată sau fă o mască dintr-o lingură de făină de ovăz și o lingură de miere, pe care să o aplici pe coșuri.
Las-o să acționeze timp de 30 de minute.

Mentă

Menta ajuta la îndepărtarea excesului de sebum, care blochează porii și duce la formarea coșurilor. Pentru a curăța eficient tenul și a preveni apariția acneei, amestecă două linguri cu mentă proaspătă, tocată mărunt, cu două linguri cu iaurt și două linguri cu făină de ovăz. Aplică amestecul te ten și lasă să acționeze timp de zece minute, apoi clătește-te.

Echinaceea

Această plantă este folosită pentru a grăbi vindecarea rănilor, dar și pentru a preveni apariția gripei și răcelii. Efectele sale antibacteriene și antiinflamatorii te pot ajuta, de asemenea, să scapi de coșuri. Clătește-ți tenul cu infuzie de echinaceea zi de zi sau aplică tinctură de echinaceea pe coșuri.

Aspirina

Acidul salicilic din asprirină este un remediu foarte eficient pentru acnee. Acesta reduce inflamația și grăbește vindecarea coșurilor.
Pentru a profita de aceste beneficii, pisează o tabletă de aspirină, adaugă puțină apă, apoi aplică pasta obținută pe coșuri.

Mușețelul

Efectele dezinfectante ale mușețelului sunt cunoscute de mii de ani. Este foarte util și pentru a trata acneea. Amestecă conținutul unui plic de ceai de mușețel cu suficientă apă pentru a forma o pastă. Aplică apoi pe coșuri și lasă să acționeze timp de 15 minute.

Aloe Vera

Aloe Vera este eficientă pentru tratarea arsurilor, pentru combaterea infecțiilor și chiar pentru prevenirea cicatricilor. Curăță cu o lingură gelul dintr-o frunză de aloe și aplică pe ten, în zonele cu coșuri.

Lămâia

Acidul citric din lămâie are efect exfoliant și dezinfectant, eliberând porii de impuritățile care îi pot provoca și care duc apoi la formarea coșurilor. Pe tenul curat, aplică cu o dischetă demachiantă zeamă de lămâie.
Clătește-te apoi cu apă rece.

Oțet de mere

Oțetul de mere conține acid malic, o substanță cu efect exfoliant, ce previne formarea cicatricilor lăsate de coșuri. Realizează-ți o loțiune tonică naturală din părți egale de apă și oțet de mere. Aplică pe ten cu o dischetă demachiantă.

Citrice

Acidul citric din portocale, lămâi, grepfrut etc. este un aliat important în lupta împotriva acneei. Acesta ajută la eliberarea porilor și previne astfel formarea coșurilor. Aplică suc de citrice pe ten, folosind o dischetă demachiantă.

Acizii grași omega-3

Acești acizi grași, foarte importanți pentru organism, au proprietăți antiinflamatorii și îmbunătățesc calitatea pielii atunci când sunt incluși în alimentație în cantitate suficientă. Consumă mai des somon, macrou, ton, ulei de in, nuci sau ia suplimente cu ulei de pește.
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod