7 greșeli pe care le faci când te speli pe cap

7 greșeli pe care le faci când te speli pe cap

Frumusețea și sănătatea părului tău depind de gesturi foarte simple, pe care le faci de fiecare dată când te speli pe cap.
Poate crezi că ai nevoie de măști și tratamente scumpe pentru ca părul tău să fie strălucitor și mătăsos. Dar unele greșeli pe care le faci atunci când te speli pe cap te-ar putea împiedica, de fapt, să ai părul perfect la care visezi. Iată care sunt:

Îți freci părul folosind un prosop

Una dintre cele mai nocive tehnici pentru păr, dar și cea mai răspândită. Obiceiul de a freca părul ud cu un prosop duce rapid la deteriorarea și ruperea acestuia. Atunci când este ud părul este și foarte vulnerabil, rezistența sa fiind mult diminuată. În loc să-l freci, înfășoară părul cu prosopul și stai astfel timp de câteva minute, pentru ca fibra textilă să absoarbă excesul de apă.

Folosești prea mult șampon

Părul și scalpul sunt acoperite cu o peliculă subțire de ueliuri naturale secretate de glandele sebacee. Aceste substanțe uleioase, cunoscute sub denumirea de sebum, oferă hidratare naturală și protecție împotriva factorilor nocivi.
După spălarea cu prea mult șampon sau cu unul care conține mult detergent, sebumul este îndepărtat complet, ceea ce duce la uscarea părului și a scalpului. Poate fi și un motiv pentru apariția mătreții.

Freci cu putere scalpul

Crezi că trebuie să freci bine scalpul pentru a îndepărta murdăria? Este o greșeală care afectează foliculii de păr și care te poate să-ți pierzi părul de-a lungul timpului. De asemenea, mișcările viguroase stimulează producția de sebum la nivelul scalpului, ceea ce determină o îngrășare rapidă a părului la scurt timp după spălare.

Te speli prea repede

Rădăcinile reprezintă cea mai importantă parte a părului tău, de aceea au nevoie de cea mai bună îngrijire. Dacă șamponezi și clătești rapid, scalpul nu este eficient curățat, iar rezidurile rămase pot sufoca foliculii, ducând la căderea firelor de păr.
Masează delicat scalpul și acordă timp și atenție îngrijirii lui. 

Nu folosești balsam

Balsamul este esențial pentru un păr frumos, sănătos și strălucitor. Fără balsam, părul tău este aspru, predispus la apariția vârfurilor degradate și la rupere. De aceea folosirea balsamului este obligatorie în timpul fiecărei spălări.

Te speli prea des sau prea rar

Echilibrul este cheia succesului chiar și când vine vorba de spălarea părului. Dacă te speli prea rar pe cap, murdăria și substanțele uleioase sufocă foliculii și duc la căderea părului. Iar dacă te speli prea des, părul se subțiază, iar scalpul poate deveni deshidratat.
Descoperă intervalul de zile perfect pentru părul tău, urmărind felul în care arată acesta. Media ar fi de o spălare două, trei zile, în funcție de tipul tău de păr.

Folosești apă fierbinte

Apa fierbinte este nocivă pentru părul și scalpul tău. Îți usucă excesiv părul și provoacă deshidratarea scalpului. Folosește apă căldă sau călduță atunci când te speli pe cap, în niciun caz apă fierbinte.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod