Cum sa iti recapeti vitalitatea parului in 5 pasi!

Expunerea constanta la soare din sezonul estival, baile frecvente in mare sau in piscine si schimbarile bruste de temperatura afecteaza semnificativ sanatatea parului. Andreea Nicolau, hairstylist ne dezvaluie 5 secrete usor de pus in practica, pentru ca parul sa isi recapete vitalitatea si aspectul sanatos.

1. Tratament reparator pentru par

Este esential sa ai grija de podoaba ta capilara cu ajutorul specialistilor, pentru a preveni caderea parului si aspectul sau uscat. Odata ce ajungi la un salon de infrumusetare cu servicii premium (pentru ca meriti ce este mai bun), alege doar produse de calitate, optime pentru tipul tau de par. La saloanele de coafura exista tratamente intensive în vederea reconstrucției și recuperării sănătatii firului de par.

"Sistemul reparator Hair Repair System de la Joico este recunoscut de catre specialisti ca fiind solutia impotriva parului casant.

Acest tratament implica 4 pasi. Prima data se aplica pe par Clarifying Shampoo, un produs profesional de ingrijire capilara, care purifica, hidrateaza si netezeste. Acest sampon indeparteaza depozitul de minerale si de impuritati. Odata ce parul este spalat, se foloseste Cuticle Sealer, un serum de par care descurca, neutralizeaza si opreste oxidarea. Mai mult, acest produs profesional reduce nivelul de degradare, netezind si fortificand astfel cuticula. Acest pas ajuta la catifelarea si descurcarea parului, sporindu-i elasticitatea. Sistemul Reparator pentru par de la Joico implica si folosirea produsului Deep- Penetrating Reconstructor, care protejeaza si reduce ruperea firelor de par. Astfel, se previne decolorarea parului si se reconstruieste firul de par din interior, oferind suport pigmentilor de culoare. Pasul 3 imbunatateste elasticitatea, stralucirea, maleabilitatea si calitatea parului.
Ritualul capilar se incheie cu produsul Intense Hydrator, care creste elasticitatea si flexibilitatea parului, lasandu-l stralucitor, cu volum si usor de coafat
".

Tratamentul reparator este disponibil la centrul SPA Beauty Concept Boutique. Pretul unui coafat cu Hair Repair System de la Joico este de 170 lei, pentru parul scurt sau mediu, respectiv 200 lei, pentru parul lung.

2. Aplicarea de masti hidratante

Masca hidratanta nu trebuie sa lipsească din ritualul spalarii parului. "Acest produs trebuie sa fie profesional, de calitate si potrivit tipului de par pe care il ai. Masca se aplica doar pe lungimea parului, nu si la radacina si se lasa 3-5 minute pentru a actiona, inainte sa fie inlaturata". Daca esti adepta produselor naturiste, iti poti prepara si acasa o masca hidratanta.

3. Coafat natural

Pentru a pastra stralucirea si sanatatea parului, usuca-l si coafeaza-l intotdeauna cu mare atentie.

Temperatura ridicata și folosirea necorespunzătoare a aparatelor pentru uscat parul conduc la caderi masive ale firelor de par. Specialistii recomanda a se evita, pe cat posibil, uscarea cu placa, coafatul cu ondulatorul si cu alte aparate din comert, care nu sunt profesionale. "Acestea actioneaza la temperaturi ridicate, de cele mai multe ori nereglabile, care folosite incorect, pot distruge parul. Usuca parul in mod natural si, daca ai un par indisciplinat, apeleaza la specialistii din saloanele de infrumusetare, pentru ca acestia folosesc protectie termica si stiu cum sa distribuie caldura pe fiecare suvita in parte, astfel incat parul sa aiba un aspect catifelat, fara a i se distruge structurile de keratina".

4. Tunde parul la inceput de toamna

Pe perioada verii, varfurile au foarte mult de suferit, iar parul capata un aspect tern, casant si rebel.
"Fa-ti o schimbare de look sau tunde macar varfurile, pentru ca parul sa se regenereze si sa capete vitalitate si suplete".



5.  Vopseste parul pentru extra stralucire

"Fie ca vrei sa ascunzi firele albe, fie ca ai parul decolorat si subtiat de la soare si de la folosirea altor produse de ingrijire capilara din comert, vopsitul este o solutie pentru a reda stralucirea parului tau. Actiunea nociva a razelor solare, sarea din mare si clorul din piscine, toate decoloreaza parul, il deshidrateaza si il lasa fara stralucire.
Pentru a nu arde parul, este indicat sa lasi vopsitul in seama hairstylistilor cu experienta in domeniu, de la saloanele de infrumusetare premium din proximitatea ta
", recomanda hairstylistul Andreea Nicolau. Martin Luther spunea ca “Parul este cel mai bogat ornament al femeii”, asa ca poarta-l cu mandrie si ai grija de el!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod