avion

Motivul pentru care turbulențele din avion s-ar putea înrăutăți

S-ar putea să fi experimentat turbulențele din avion dacă ai zburat vreodată, mai ales în timpul unei perioade în care vremea nu a fost foarte prietenoasă. Iar unele turbulențe te pot speria mai mult decât altele, mai ales dacă zborul cu avionul nu este cel mai bun prieten al tău. În plus, turbulențele din avion s-ar putea înrăutăți în viitor. Iată la ce concluzie au ajuns oamenii de știință!

De ce s-ar putea înrăutăți turbulențele din avion?


Problemele legate de călătorii nu se limitează numai la dezastrele naturale. Cercetătorii sunt de părere că, în deceniile următoare, schimbările climatice ar putea crea turbulențe mai severe în timpul zborurilor.

Potrivit unui nou studiu publicat în revista Geophysical Research Letters, încălzirea globală ar putea duce la creșterea severității turbulențelor din timpul zborurilor din cauza ratelor mai mari de instabilitate a vântului la altitudini mari.

Acest lucru ar face ca incidența turbulențelor să crească mai mult, de asemenea, după cum a dezvăluit CNBC.

Rezultatul ar putea fi reprezentat de rate mai mari ale turbulențelor severe la nivelul întregului glob, până în anii 2050 - 2080. La o altitudine de 12.000 de metri, turbulențele severe ar putea crește cu 181% deasupra Atlanticului de Nord, cu 161% peste Europa, cu 113% deasupra Americii de Nord, cu 92% deasupra Pacificului de Nord, cu 64% peste Asia, cu 62% deasupra Americii de Sud, cu 53% deasupra Australiei și cu 51% deasupra Africii, conform previziunilor cercetătorilor.

În timp ce turbulențele nu reprezintă de obicei un pericol major pentru zboruri, acestea sunt responsabile pentru sute de accidente ale pasagerilor în fiecare an, după cum a declarat Luke Storer, un cercetător care a lucrat în cadrul studiului. Acestea reprezintă, de asemenea, cea mai frecventă cauză a vătămărilor grave pentru însoțitorii de zbor. Turbulențele costă transportatorii aerieni din Statele Unite până la 200 de milioane de dolari anual.

iulia-mirica
19 Octombrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod