muncă

Cum te poate omorî munca?

O femeie de 31 de ani din Japonia, care a făcut mai mult de 150 de ore suplimentare de muncă într-o lună, a murit din cauza insuficienței cardiace congestive, după cum a anunțat angajatorul său. Vrei să știi cum te poate omorî munca și ce ar trebui să faci pentru a preveni acest pericol? Iată ce spun specialiștii!

Care sunt motivele pentru care te poate omorî munca?


Nivelurile ridicate de stres pot face inima să funcționeze mai greu decât în mod normal, ceea ce, în cazuri foarte rare, după cum spun experții, ar putea duce la moarte. Iată ce ar trebui să știi despre moartea cauzată de suprasolicitarea organismului!

Stresul afectează oamenii în mod diferit. Dar două tipuri de stres emoțional pot afecta inima. Stresul acut apare de obicei brusc după un eveniment traumatic, cum ar fi un accident de mașină sau un cutremur, în timp ce stresul cronic se acumulează de-a lungul timpului.
Comportamentele nesănătoase, cum ar fi alimentația proastă, sunt corelate cu stresul cronic de la orele suplimentare de muncă, iar acestea pot duce la creșterea tensiunii arteriale sau a colesterolului. Atunci când o persoană se confruntă cu niveluri ridicate de orice tip de stres, ritmul cardiac și tensiunea arterială pot crește.

Nivelurile ridicate ale ambelor tipuri de stres pot crește riscul infarctului miocardic și al insuficienței cardiace, în special în rândul persoanelor care deja suferă din cauza problemelor cardiace, cum ar fi bolile de inimă.

Insuficiența cardiacă apare atunci când inima nu pompează o cantitate suficientă de sânge bogat în oxigen către celulele corpului.
Printre simptomele insuficienței cardiace se numără tusea cronică, oboseala, greața, confuzia sau lipsa apetitului. Orice persoană poate dezvolta insuficiență cardiacă, dar aceasta devine mai des întâlnită odată cu înaintarea în vârstă, iar majoritatea persoanelor care o au tind să aibă mai întâi o boală cardiacă. Se dezvoltă de-a lungul timpului, dar cu tratament și medicație insuficiența cardiacă poate fi adesea gestionată. Însă fără intervenție poate fi fatală.

Cât de probabil este să mori dacă muncești prea mult?


Este posibil, dar foarte puțin probabil. Insuficiența cardiacă cauzată de stres ar fi fatală doar dacă ar fi acompaniată de o varietate de factori, inclusiv o perioadă lungă de stres, o situație stresantă neașteptată și o condiție a inimii necunoscută.
Cei mai mulți oameni pot face o vizită la medic și pot diminua problemele, mai ales dacă ascultă sfaturile acestuia. Este recomandat să mănânci sănătos, să renunți la fumat, să faci mișcare, să stai o perioadă liniștit și să obții sprijinul de care ai nevoie de la prieteni și familie.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod