Uleiul de muștar pentru păr. Ce beneficii are și cum să-l folosești

Uleiul de muștar stimulează circulația, fortifică foliculii de păr și tratează mătreața. Află de ce ar trebui să folosești ulei de muștar pentru păr.
Uleiul de muștar este un ingredient folosit des în bucătăria indiană și nepaleză, fiind cunoscut și sub denumirea de sarson ka tel. Însă proprietățile sale nu sunt doar de natură culinară, acest ulei fiind utilizat și în tratamentele de înfrumusețare, în special pentru îngrijirea părului. 

De ce să folosești uleiul de muștar pentru păr


Uleiul de muștar este bogat în acizi grași naturali, ceea ce înseamnă că acționează precum un balsam de păr. 

100 de grame de ulei de muștar conțin 59 grame de grăsimi mononesaturate, 21 grame de grăsimi polinesaturate și 12 grame de grăsimi saturate.

Toate aceste substanțe nutritive sunt benefice în tratarea multor probleme ale podoabei capilare, printre care păr și scalp uscat, fire rebele, vârfuri despicate, ruperea părului sau degradarea din cauza aparatelor de styling cu temperaturi ridicate.

Citește și: Mască de păr cu bere și banană. Îți face părul sănătos și strălucitor


Uleiul de muștar are proprietăți asemănătoare capsaicinei, substanța care se găsește în ardeii iuți. Capsaicina este recunoscută pentru efectul său antiinflamator.
Din aceast motiv, uleiul de muștar este eficient în tratarea dermatitelor, eczmei, psoriazisului și foliculitei, probleme care pot apărea și la nivelul scalpului. Cu toate acestea, nu este recomandat să-l folosești înainte de a cere opinia medicului dermatolog.

Studiile au arătat că uleiul de muștar are proprietăți antibacteriene și antifungice. Aplicat pe scalp, poate preveni sau reduce probleme precum mătreața cauzată de înmulțirea bacteriilor și coșurile apărute pe scalp, cauzate de infectarea foliculilor de păr.

Cum să folosești uleiul de muștar pentru păr


Cea mai simplă modalitate de a folosi uleiul de muștar pentru păr este aceea de a-l include într-o mască hidratantă și nutritivă.
Îl poți folosi și simplu, aplicat pe păr și scalp, dar pentru a-i amplifica efectele benefice îl poți combina cu alte ingrediente. Iată cum să-ți faci o mască pentru păr cu ulei de muștar:

1 lingură cu ulei de muștar
1 lingură cu ulei de migdale
1 lingură cu ulei de jojoba

Încălzește puțin uleiul la cuptorul cu microunde sau pe aragaz. Uleiurile trebuie să fie călduțe, nu fierbinți! Aplică masca cu uleiuri de la rădăcină până la vârfuri.  Pune-ți o cască de duș, înfășoară părul cu un prosop și lasă masca să acționeze timp de 30 de minute. Spală-te apoi pe cap și aplică balsam.

Tratament pentru scalp cu ulei de muștar


Dacă te confrunți cu mătreață și scalp iritat, poți folosi uleiul de muștar pentru a elimina aceste probleme.
Este foarte simplu să-ți faci un tratament pentru scalp folosind acest ingredient natural. Cu ajutorul degetelor, aplică pe scalp o cantitate mică de ulei de muștar. Lasă uleiul să acționeze timp de o oră, apoi spală-te pe cap.

Nu uita că este important să-ți faci un test de alergie înainte de a folosi uleiul de muștar. Aplică puțin ulei pe o zonă restrânsă de piele și așteaptă o zi pentru a observa posibile reacții. Dacă te confrunți cu zone înroșite, mâncărime sau usturime, nu ar trebui să folosești uleiul de muștar.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod