Par aspru dupa vopsire

Păr aspru după vopsire. Cum să-l faci mătăsos și strălucitor

Vopsirea părului te ajută să obții acea culoare minunată pe care ți-o doreși. Dar ce poți face dacă te confrunți cu păr aspru după vopsire? Descoperă trucurile care îl fac iar sănătos și strălucitor

Iată ce să încerci dacă ai păr aspru după vopsire:


Folosește întotdeauna balsamul din cutia cu vopsea


Din păcate, numeroase femei ignoră complet acel pliculeț de balsam pe care îl găsesc în cutia de vopsea sau, mai grav, îl amestecă cu vopseaua și oxidantul. Scopul acelui balsam este mai important decât crezi. Balsamul din cutia de vopsea are rolul de a fixa pigmenții de culoare în interiorul firelor de păr și de a face părul mătăsos și strălucitor. Firele de păr sunt acoperite cu un strat numit cuticulă, care are aspectul unor solzi de pește orientați cu vârful în jos. În timpul vopsirii, oxidantul ridică cuticulele și permite astfel pigmenților să pătrundă în fire și să-ți coloreze părul. 

Balsamul pe care îl primești odată cu vopseaua are rolul de a închide aceste cuticule după vopsire, de a sigila stratul exterior al firelor de păr.
Dacă nu îl folosești, cuticula va rămâne ridicată, părul tău își va pierde culoarea mult mai repede și va fi aspru și lipsit de strălucire. Cuticula acționează precum o oglindă atunci când este închisă și netezită, făcând astfel părul mai strălucitor. 

Folosește de fiecare dată balsamul de fixare a culorii după ce te vopsești și lasă-l să acționeze cel puțin cinci minute.

Aplică balsam de păr după fiecare spălare


Chiar dacă ai folosit balsamul special de fixare a vopselei, este de preferat să aplici și balsamul tău obișnuit după ce te-ai clătit. Folosirea balsamului de păr este esențială după fiecare spălare, dacă vrei ca părul tău să fie mătăsos și strălucitor.
Mai ales în cazul părului aspru după vopsire, balsamul este absolut necesar după fiecare spălare. Nu uita că nu este recomandat să te speli pe cap timp de câteva zile după vopsire. În acest fel pigmenții se vor fixa mai bine în interiorul firelor de păr și culoarea va fi mai intensă mai mult timp.

Folosește o mască hidratantă o dată pe săptămână


Măștile naturale pe care ți le poți face acasă sunt eficiente, dar atunci când trebuie să tratezi părul aspru după vopsire ai nevoie de mai mult de atât. Alege o mască special concepută pentru păr uscat sau o mască pentru păr vopsit. Folosește masca o dată sau de două ori pe săptămână. Efectele vor fi vizibile imediat, iar părul tău va redeveni mătăsos și strălucitor. 
 

Încearcă un ulei hidratant


La nivelul scalpului este secretată o substanță uleioasă numită sebum, care are rolul de a menține pielea și părul hidratate. În urma vopsirii, este posibil ca nivelul de sebum să scadă, rezultatul fiind un păr aspru și uscat. Compensează acest lucru aplicând foarte puțin ulei natural pe lungime și pe vârfuri, pentru a-i reda strălucirea părului tău. Uleiul de jojoba este cea mai bună alegere pentru că are o structură asemănătoare sebumului natural, însă la fel de eficiente sunt și uleiul de cocos, de argan, de avocado sau de măsline.

Aplică un balsam leave in


Pentru că are nevoie de protecție și după spălare, părul aspru după vopsire va beneficia de pe urma unui balsam leave in pe care să-l aplici pe părul uscat sau umed.
Vei obține cele mai bune rezultate dacă aplici balsamul pe părul umed, îl strângi într-un coc și lași balsamul să acționeze timp de câteva ore sau peste noapte. Vei fi uimită de rezultate! Balsamul leave in are și rolul de a proteja vârfurile și de a preveni astfel despicarea și ruperea lor.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod