spray natural anti tantari

Cum să-ți faci spray natural anti țânțari

Seara, când se răcorește puțin și în sfârșit poți să stai mai mult afară, țânțarii sunt și ei prezenți, reușind să îți distrugă tot cheful de plimbare și relaxare. Învață cum să faci un spray natural anti țânțari care chiar are efect.
Produsele din comerț care au efect repelent împotriva țânțarilor sunt destul de costisitoare, se termină repede și, mai ales, conțin substanțe sintetice care pot fi periculoase pentru sănătate.

Care este cel mai bun spray natural anti țânțari?


Spray-urile naturale anti țânțari sunt obținute de obicei pe bază de uleiuri esențiale. Principalele uleiuri cu efect repelent împotriva insectelor sunt uleiul de scorțișoară, uleiul de citronela, mușcată, eucalipt, ulei din arbore de ceai sau ulei de cimbru.

Citește și: 7 trucuri împotriva țânțarilor.
Ține-i departe de tine și de casa ta!

Cel mai eficient dintre ele este uleiul de citronela, plantă cunoscută și ca lemongrass. Concentrația adecvată de citronela din spray-ul natural anti țânțari este la fel de eficientă în îndepărtarea țânțarilor precum dietiltoluamidă (DEET), o substanță folosită frecvent în produsele cu efect repelent din comerț. Efectul uleiului de citronela poate dura până la două ore.

Cum să faci spray natural anti țânțari pentru piele, cu citronela


Dacă vrei să folosești uleiul esențial de citronela pentru a ține țânțarii la distanță, poți să-ți faci foarte ușor un spray natural anti țânțari.
Citronela are un miros plăcut, ce amintește de lămâie, fiind și motivul pentru care a primit această denumire.

Ingrediente:

- o parte de ulei esențial de citronela
- zece părți de apă de hamamelis (witch hazel)

Preparare:


Pentru fiecare picătură de ulei esențial folosește zece picături de apă de hamamelis. Pune într-o sticluță cu pulverizator și agită bine înainte de folosire. Pulverizează pe piele pentru a ține țânțarii la distanță.

Aceeași rețetă poate fi folosită și pentru a obține un spray natural anti țânțari pe bază de alte uleiuri esențiale cu efect repelent, precum ulei esențial de cimbru, lavandă, scorțișoară etc.
Nu uita că uleiurile esențiale nu se aplică nediluate pe piele, având efect iritant sau fotosensibilizant.

Spray natural anti țânțari pentru casă și curte


Poți face foarte ușor și un spray anti țânțari pe care să-l folosești pentru a îndepărta țânțarii din casă sau din curte. Iată de ce ai nevoie:

Ingrediente:

o sticlă cu pulverizator
ulei esențial de lavandă
ulei de eucalipt citronat (nu trebuie confundat cu uleiul esențial de eucalipt citronat)
ulei esențial de citronela
apă distilată
oțet alb

Preparare:

Amestecă în sticla cu pulverizator 10 până la 20 de picături din fiecare ulei cu 60 ml de apă și 60 ml de oțet alb.
Agită bine și pulverizează. Îl poți folosi în casă, dar și afară, pentru a îndepărta țânțarii. Nu pulveriza pe piele.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod