Dosar Eva. Destinul unei femei frumoase: Miss Venezuela 2004, ucisă în fața fetiței sale

 

"I-am spus că trebuie să facă ce dorește pentru a fi fericită toată viața. Când copiii erau mici, nu-i lăsam să se uite la telenovele, așa că ea a început să joace în soap opera, le-am văzut pe toate în care ea a jucat", povestește părintele îndoliat.



Familia Monicăi Spear a declarat pentru NBC News că a încercat, fără succes, să o convingă pe fosta regină a frumuseții să rămână în Statele Unite și să părăsească Venezuela după ce a fost jefuită de șase ori. "Își iubea prea mult țara. Aici a fost casa ei", a spus fratele ei, Ricardo.
Fostul soț îi împărtășea pasiunea pentru Venezuela și lucra în turismul de aventură. Thomas s-a mutat în SUA în urmă cu 15 ani, după ce a fost împușcat în țara sud-americană, dar s-a întors aici în 2006. "Cred că a fost naiv, pentru că iubea ceea ce făcea și îi plăcea să arate partea frumoasă a Venezuelei", a declarat pentru Daily Mail partenerul lui de afaceri, Luis Dominguez.

Thomas Berry mai văzuse o dată moartea cu ochii, în același mod, cu 15 ani înainte. El și un prieten au fost împușcați, în timpul unui jaf, tot în Venezuela, de niște hoți care încercau să le fure mașina. "Prietenul lui a murit. Medicii i-au salvat viața lui Berry, dar n-au reușit să-i scoată glonțul din stomac, trăia cu el acolo. S-a mutat în Statele Unite pentru a sta departe de asemenea lucruri, dar i-a fost dor de Venezuela și s-a întors aici", a povestit pentru The Telegraph un prieten apropiat, Luis Dominguez.

 

Șase suspecți arestați

Moartea fostei regine a frumuseții a șocat opinia publică din statul latino-american. Chiar și în Venezuela, o țară în care violența și corupția sunt la ordinea zilei, o asemenea crimă e de neînchipuit. "Să te gândești că aici sunt oameni care pot împușca o mamă și un tată în fața fiicei lor este foarte trist și de necrezut. Și e șocant când i se întâmplă cuiva pe care îl cunoști", a explicat Diego Sanchez, un prieten al celor două victime.



Polițiștii cred că Monica Spear Mootz și Thomas Berry au căzut victimele unei capcane într-o zonă în care tâlharii folosesc mai multe tertipuri pentru a-i obliga pe șoferi să oprească - de la gropi săpate în șosea până la cuie aruncate pe asfalt.

Cei doi părinți au fost executați în fața copilului lor după ce mașina lor a făcut pană pe autostrada dintre Puerto Cabello și Valencia, al treilea oraș al țării, în statul Carabobo. Anchetatorii cred că un obstacol ascuțit, plasat pe carosabil, a perforat toate cauciucurile mașinii, împiedicând astfel deplasarea.

Potrivit comandantului poliției, Jose Gregorio Sierralta, mașina cuplului era remorcată de o camionetă de tractare și se pare că cei doi soți s-au încuiat înăuntru când hoții au încercat să le fure automobilul, o Toyota Corolla. Atacatorii i-au împușcat însă prin geamurile mașinii.
Asasinii au tras cel puțin șase focuri de armă. Berry a fost împușcat în piept, iar Monica a fost nimerită în mai multe părți ale corpului. Șoferul camionetei și ajutorul său au fugit imediat la o secție de poliție, la câțiva kilometri distanță, pentru a cere ajutor.

Camera foto a fostei Miss Venezuela a fost găsită în posesia singurei femei arestate în acest caz, relatează Daily Mail. Aceasta e cunoscută sub numele de Eva "Guns" Mejias. Autoritățile s-au mobilizat rapid și au prins șase bărbați, cu vârste cuprinse între 15 și 26 de ani. Cinci dintre ei sunt suspectați că au tras asupra părinților Mayei.

Potrivit Daily Mail, o grupare criminală foarte violentă, cunoscută sub numele El Churro, a ocupat o clădire din zonă și i-a terorizat pe localnici. Înainte, oamenii puteau să meargă liberi încotro aveau nevoie, însă bandiții au instituit o "zonă roșie". "Trebuia s-o iau pe o rută ocolitoare, noaptea, spre casă, ca să-i ocolesc. Există patrule de poliție și armată pe autostradă, dar telefoanele nu au semnal și deși toată lumea știe unde acționează bandiții, n-a făcut nimeni nimic. Abia acum, după ce s-a întâmplat tragedia s-au pus pe treabă", a explicat un localnic, citat de Daily Mail.
Comisarul Daniel Alvarez, șeful trupelor speciale, a promis "rezultate rapide în acest caz oribil".

Venezuela este una dintre cele mai violente țări din America Latină, unde jafurile armate, furturile de mașini și răpirile sunt infracțiuni des întâlnite. În capitala Caracas se înregstrează 80 de crime la 100.000 de locuitori, a treia ca nivel din lume, notează Daily Mail.
Cele mai multe omucideri au loc în zonele în care prezența poliției este foarte slabă. În estul Caracasului se află una dintre cele mai mari mahalale din America de Sud, Petare, unde locuiesc peste două milioane de oameni și unde rata prezenței polițiștilor este de un ofițer la 3.000 de persoane. Anul trecut, aici au avut loc 24.000 de crime, unul dintre cele mai înalte rate de criminalitate din lume. Această valoare s-a triplat în ultimul deceniu.
În Venezuela, armele de foc sunt foarte răspândite și ușor de procurat. Se estimează că 15 milioane de arme sunt neînregistrate în această țară.



Președintele țării, Nicolas Maduro, a promis că va declanșa un război împotriva criminalității, într-o țară în care anual au loc peste 24.000 de omucideri. După acest asasinat, Maduro a convocat o reuniune pe teme de securitate cu toți guvernatorii și primarii din 79 de localități cu cele mai mari rate ale criminalității. "Dacă există un sens pentru această durere, a trebuit să se întâmple așa ceva pentru ca noi toți să ne trezim", a spus șeful statului.

Maduro și-a pus la dispoziție avionul pentru a-i duce pe părinții Monicăi, Rafael (61 de ani) și Ingeborg (59) la un spital privat din Caracas, unde au stat apoi la căpătâiul nepoatei lor.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andreea pe 21 Ian 2014, 21:33
    o alta stea a urcat pe cer

    Imi pare asa rau ca a murit..am vazut-o jucand in Mi prima Ciela si mi-a placut mult..foarte substantios articolul :)

    0
    0

  • ioana pe 18 Ian 2014, 23:08
    :(

    imi pare atat de rau pentru acest cuplu ..am vazut actrita intr-o telenovela si mi-o placut foarte mult :( R.I.P (felicitari pt articol :D )

    0
    0

  • Diana pe 13 Ian 2014, 12:14
    Felicitari

    Felicitari sincere autorului articolului!! M-a impresionat pana la lacrimi acest caz si articolul a fost intradevar foarte impresionant!!

    4
    0

  • Alina pe 12 Ian 2014, 13:55
    An eye...

    An eyey for an eye makes the whole world go blind. Mahatma Gandhi

    2
    1

  • Nereida pe 12 Ian 2014, 02:22
    dinte pentru dinte

    toate aceste crime vor inceta atunci cand CRIMINALII ACESTIA VOR PRIMI CEEA CE MERITA: PEDEAPSA CU MOARTEA...SI CHIAR SI ACEST LUCRU E PREA PUTIN PENTRU MINTILE LOR IMPUTITE SI BOLNAVE!!

    6
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod