Traumele unei fete bogate: Paris Hilton vrea să schimbe legile după ce a fost umilită și agresată în centrele pentru adolescenți

Paris Hilton a dezvăluit abuzurile la care a fost supusă în perioada în care a fost internată în centre de plasament pentru adolescenți cu probleme de comportament.
Am fost strangulată, pălmuită peste față, urmărită în timp ce făceam duș de bărbații angajați la centru, forțată să iau medicamente fără să mi se pună un diagnostic, nu am primit educație adecvată și am fost aruncată într-o cameră pentru detenție cu pereți acoperiți de zgârieturi și mânjiți cu sânge. Și multe, multe altele”, a dezvăluit vedeta.

Ea a vorbit în cadrul unei conferințe de presă organizată cu ocazia lansării unei inițiative legislative menite să schimbe condițiile din astfel de centre de reeducare pentru adolescenți. Paris a fost însoțită de mama sa și de alți supraviețuitori din astfel de centre.

Ea s-a prezentat „nu ca Paris Hilton, ci ca supraviețuitor”.

„Timp de 20 de ani nu am putut să dorm noaptea din cauza rememorării violenței fizice, sentimentului de singurătate, pierderii colegilor.
Nu era doar insomnie. Era traumă”, a dezvăluit moștenitoarea imperiului Hilton.

Citește și: Angelina Jolie, alături de copii pe covorul roșu. Shiloh este de nerecunoscut, iar Zahara a purtat o rochie veche a mamei sale


Ea și-a amintit cum la vârsta de 16 ani a fost luată din pat în miezul nopții de doi bărbați care au întrebat-o dacă alege „calea ușoară sau calea dificilă”.

Crezând că sunt răpită, am strigat la părinții mei. În timp ce eram târâtă efectiv din casă, i-am văzut cum plângeu pe hol. Nu au venit să mă salveze în acea noapte”, a declarat Paris.

„Așa am făcut cunoștință cu industria adolescenților tulburați”, a adăugat ea, spunând că familia sa a fost păcălită.

Părinților mei li s-a promis că 'dragostea dură' mă va repara și că singura soluție e să mă trimită în celălalt capăt al țării”, a declarat vedeta.

În adolescență, Paris a fost internată în patru centre de reabilitare, într-o perioadă de doi ani.

Experiențele trăite în fiecare dintre acestea mă bântuie și în prezent.
La Provo Canyon School din Utah mi s-au dat haine cu un număr pe etichetă. Nu mai eram eu. Eram numărul 127. Am fost obligată să stau în interior timp de 11 luni. Fără soare, fără aer liber. Acestea erau considerate privilegii. Copiii erau bătuți cu regularitate, loviți de pereți și chiar abuzați sexual, la școala Provo
”, a dezvăluit ea.

Hilton a mai spus la conferința de presă că situația ei nu este unică.

Industria de multe miliarde de dolari creată în jurul adolescenților cu probleme a reușit timp de decenii să inducă în eroare părinți, școli, agenții pentru protecția copilului și sistemul de justiție juvenilă”, a adăugat vedeta.

Ea a amintit cazul unui adolescent în vârstă de 16 ani care a murit după ce a fost ținut cu forța timp de 12 minute de angajații centrului Lakeside Academy din Michigan.
„De ce? Pentru că a aruncat un sandviș în cantină. Și pentru asta a murit”, a spus Hilton.

Modificarea legislativă susținută de Paris Hilton, numită The Accountablity for Congregate Care Act of 2021, le oferă o serie de drepturi tinerilor care se află în centre, fie că sunt centre de plasament, de reeducare sau cămine pentru adolescenți.

Această lege oferă protecția pe care eu nu am avut-o. Oferă acces la educație, dreptul de a petrece timp în aer liber, protecția față de tratamentul abuziv și chiar drepturi de bază precum dreptul la libera exprimare. Dacă aș fi avut aceste drepturi și dacă aș fi putut să le exercit, aș fi fost salvată de 20 de ani de traumă și stres post-traumatic”, a mai spus Paris.

Foto: Hepta

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
21 Octombrie 2021
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod