Studiu. Persoanele care poartă negru par mai inteligente, atractive și încrezătoare

Dacă porți negru pentru a părea mai slabă, vei fi surprinsă să afli că are și mai multe beneficii!

Potrivit cercetătorilor care au chestionat peste 1000 de persoane despre părerea lor cu privire la diferite culori, negru este culoarea care poate adăuga încredere, atractivitate și inteligență la o primă vedere.

Poate te interesează și: Studiu: Ciocolata le ajută pe femeile la menopauză să nu se îngrașe. Când trebuie consumată


De ce ar trebuie să ai măcar câteva articole vestimentare negre în garderoba ta:

Culoarea neagră este asociată cu inteligența


Cercetătorii au prezentat participanților la sondaj fotografii aproape identice cu persoane de sex opus, în care singurul lucru schimbat a fost culoarea hainelor.



Studiul "Percepția culorii" a cerut participanților să împărtășească ce culori corelau cu anumite trăsături, în opinia lor. Negrul a preluat conducerea (sau a ieșit pe locul doi în foarte puține cazuri) în fiecare categorie pozitivă, cum ar fi atractivitatea, încrederea și inteligența.

Potrivit cercetării, rozul a fost asociat cu tot fel de conotații negative. Doar 5% dintre participanți au spus că oamenii inteligenți poartă roz. Alături de negru, oamenii au numit albastru, alb și verde drept indicatori ai inteligenței.

Negrul este perfect pentru a face o primă impresie bună


De asemenea, s-a constatat că negrul este culoarea perfectă de purtat atunci când încerci să impresionezi pe cineva fără a părea vulgar sau disperat de atenție.

În plus, 66% dintre femei a considerat că negrul este cea mai atractivă culoare la un bărbat, iar 48% dintre bărbați au considerat că femeile care poartă negru sunt cele mai sexy.

Portocaliul și galbenul nu inspiră încredere


Pe de altă parte, culorile care au fost cel mai puțin asociate cu încrederea au fost portocaliu, galben, verde și maro.


Portocaliul a fost ultima culoare pe care oamenii au identificat-o drept o culoare care inspiră încredere.

Negrul și roșul sunt cele mai sexy culori


Roșu și negru au fost considerate destul de sexy, dar primul a fost, de asemenea, marcat drept un indicator de aroganță. În concluzie, negrul a reprezentat mai multe trăsături pozitive (cu excepția generozității) și abia a fost menționat când a venit vorba de caracteristici negative, precum aroganța.

Așadar, oamenii tind să fie mai atrași de o persoană care poartă negru decât de o persoană care poartă cu totul alte culori.


Prin urmare, dacă nu ai niciun articol vestimentar negru în garderoba ta, îți recomandăm să îți achiziționezi unul!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod