Regina Elisabeta a decis: Camilla, soția Prințului Charles, va fi Regină atunci când acesta va urca pe tron

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a confirmat în cadrul unei declarații cu ocazia Jubileului de Platină că nora sa, Camilla, Ducesă de Cornwall, va deveni regină atunci când Charles va urca pe tron.

În anunțul surpriză, Regina Elisabeta a declarat că este „dorința ei sinceră” ca nora sa să fie cunoscută ca Regină Consoartă.
Anunțul a venit în ziua în care s-au împlinit 70 de ani de la urcarea pe tron a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

„Atunci când, la momentul potrivit, fiul meu Charles va deveni Rege, știu că îi veți oferi lui și soției sale, Camilla, aceeași susținere pe care mi-ați oferit-o mie. Este dorința mea sinceră ca, atunci când va veni timpul, Camilla va fi cunoscută drept Regină Consoartă, pe măsură ce își va continua datoria loială”, se arată în declarația Reginei.

Charles și Camilla au fost „emoționați și onorați” de gestul Reginei, au declarat reprezentanții lor, potrivit Daily Mail.

„Prințul de Wales va publica o declarație de felicitare adresată Reginei în Ziua Ascensiunii.
El și Ducesa de Cornwall sunt emoționați și onorați de cuvintele Majestății Sale”, au transmis reprezentanții lui Charles.


Anunțul Reginei anulează declarațiile precedente, conform cărora Camilla ar fi urmat să fie cunoscută doar ca Prințesă Consoartă după ce soțul său va urca pe tron.

În momentul în care a anunțat logodna dintre Charles și Camilla, în februarie 2005, cu două luni înaintea nunții lor desfășurate la Palatul Windsor, reprezentanții Palatului au declarat: „Se intenționează ca Doamna Parker Bowles să folosească titlul Alteța Sa Regală Prințesa Consoartă atunci când Prințul de Wales va accede la tron.”


Prințesa Diana ar fi primit automat titlul de Regină Consoartă dacă ar fi trăit și ar fi rămas căsătorită cu Charles.
Dar nu a fost niciodată sigur că cea de-a doua soție a lui Charles, Camilla, va primi același titlu.

„Este o veste grozavă pentru că este dorința Reginei și nu cred că oamenii o vor pune la îndoială”, a declarat pentru Daily Mail Penny Junor, biograful Camillei. 

„Ducesa de Cornwall merită pe deplin titlul. Nu îl va eclipsa pe Charles atunci când el va deveni Rege, ci va fi puterea din spatele tronului, oferindu-i încrederea și curajul de care el are nevoie”, a adăugat autoarea.


Regina a fost impresionată de munca depusă de Camilla și de loialitatea și susținerea oferite de aceasta Prințului Charles de-a lungul anilor, sunt de părere specialiștii. 

Un sondaj realizat în anul 2015, la zece ani de la căsătoria dintre Camilla și Charles, a arătat că aproape jumătate dintre cetățenii britanici (49%) considerau că Ducesa de Cornwall ar trebui să primească titlul de regină consoartă atunci când soțul ei, Prințul Charles, va moșteni tronul, și nu pe cel de prințesă consoartă, așa cum a decis Casa Regală în momentul căsătoriei celor doi. 

De-a lungul anilor, Camilla a devenit tot mai populară în rândul englezilor, care au reușit să-i descopere personalitatea și să „uite” treptat eticheta de „amantă a Prințului” pe care Camilla a purtat-o ani la rând, în urma divorțului dintre Charles și Diana.


Viitorul rege a cunoscut-o pe cea de-a doua soție a sa în vara anului 1971.
Între ei s-a format imediat o conexiune și cei doi au profitat de orice ocazie ca să petreacă timp împreună. În ciuda apropierii lor, au fost nevoie de trei decenii pentru a se căsători. Iar în tot acest timp au apărut aventuri extraconjugale, numeroase scandaluri, două divorțuri și multe inimi frânte. Citește mai mult aici despre povestea de iubire dintre Prințul Charles și Camilla Parker Bowles.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
6 Februarie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod