Charles și Camilla se iubesc de peste 40 de ani. De ce nu s-au căsătorit din tinerețe?

Regele Charles al III-lea a cunoscut-o pe cea de-a doua soție a sa în vara anului 1971. Între ei s-a format imediat o conexiune și cei doi au profitat de orice ocazie ca să petreacă timp împreună. În ciuda apropierii lor, au fost nevoie de trei decenii pentru a se căsători. Iar în tot acest timp au apărut aventuri extraconjugale, numeroase scandaluri, două divorțuri și multe inimi frânte.
Este tentant să ne întrebăm ce turnură ar fi luat totul dacă cei doi îndrăgostiți ar fi rămas împreună încă de la început. Dar așa cum se întâmplă de obicei în cazul oricărei despărțiri, este complicat. Cu atât mai mult cu cât unul dintre îndrăgostiți este un viitor rege.

Iată cinci motive pentru care Prințul Charles și Camilla Parker Bowles nu s-au căsătorit încă de la începutul relației lor:

Regele Charles al III-lea a plecat pe mare


Charles a cunoscut-o pe Camilla Shand printr-un prieten comun, istoricul chilian Lucia Santa Cruz. A fost imediat fascinat de ea, în special pentru că nu părea deloc intimidată de statutul lui și îl trata ca pe o persoană obișnuită, potrivit biografului regal Penny Juror, citat de goodhousekeeping.com. Cei doi s-au întâlnit apoi frecvent la meciuri de polo și au petrecut timp împreună, în secret, la Broadlands, domeniul deținut de unchiul lui, Lordul Mountbatten.
Însă relația lor avea un termen limită. Prințul Charles trebuia să plece pe mare cu Marina Regală, la bordul fregatei HMS, la începutul anului 1973.

În loc să-i ceară Camillei să-l aștepte timp de opt luni până se întoarcea, Charles s-a temut să-și exprime sentimentele. Iar în absența lui, Camilla s-a căsătorit cu Andrew Parker Bowles.

Camilla s-a îndrăgostit de Andrew Parker Bowles


Camilla și-a cunoscut primul soț în 1965, la petrecerea sa de debutantă. "El avea 25 de ani și era un ofițer chipeș din Cavaleria Regală; ea avea 17 ani, dar era remarcabil de sigură pe sine. Andrew a mers pur și simplu la ea și i-a spus 'Să dansăm'. Au dansat, iar ea s-a îndrăgostit", susține biograful citat.

Relația celor doi a durat trei ani, fiind presărată cu despărțiri și împăcări. Andrew era plecat cu regimentul său atunci când Camilla l-a cunoscut pe Charles. Relația lor instabilă a fost afectată de aventurile extraconjugale ale lui Andrew.
La un moment dat, acesta a avut o aventură și cu Prințesa Anne, sora lui Charles.

Potrivit biografului regal Penny Juror, statutul lui Andrew Parker Bowles de burlac râvnit l-a făcut și mai atrăgător în ochii Camillei. Andrew a cerut-o în căsătorie în martie 1973, în timp ce Prințul Charles era la mii de kilometri distranță, în Indiile de Vest. Camilla a acceptat și s-au căsătorit anul următor. Însă cererea în căsătorie nu a fost una firească. Parker Bowles a fost presat de familia Camillei să facă pasul cel mare după ce tatăl ei a publicat în ziar un anunț de logodnă. 

Ea avea o "reputație"


Chiar dacă și-au mărturisit sentimentele pe care le aveau unul pentru celălalt, Charles și Camilla erau conștienți că nu se vor putea căsători niciodată, având în vedere regulile stricte și protocolul regal de la acea vreme. În primul rând, chiar dacă bunicul său matern era baron, Camilla nu provenea dintr-o familie suficient de aristocrată pentru a fi o candidată bună pentru rolul de viitoare regină.

În al doilea rând, regulile sexiste care existau cu privire la virginitatea unei viitoare mirese regale făceau legătura lor imposibilă.
"Într-un caz ca al vostru, bărbatul își poate face de cap și poate avea oricâte aventuri dorește înainte de a se căsători. Dar ca soție ar trebui să aleagă o fată potrivită, atrăgătoare și gingașă, care să nu fi cunoscut alt bărbat înaintea lui", i-a scris Prințului Charles unchiul său, Lordul Mountbatten.

Tatăl Camillei a complotat împotriva ei


Propunerea lui Andrew Parker Bowles nu a fost justificată doar de sentimentele pentru Camilla. Fratele lui și tatăl Camillei și-au dorit ca burlacul să facă un pas înainte pentru oficializarea relației de șapte ani cu Camilla, astfel că au pus la cale un plan. 
"Au intervenit publicând un anunț de logodnă în The Times. Fiind astfel forțat public, Andrew a cerut-o în căsătorie", susține biograful Sally Bedell Smith.

Alte persoane au făcut planuri pentru Charles


Și familia Prințului Charles a intervenit în viața sa amoroasă. Lordul Mountbatten a dorit ca nepotul său să se căsătorească cu nepoata sa, Amanda Knatchball.
Bunica lui Charles, Regina Mamă Elisabeta, avea alte planuri pentru el. Și-a împins nepotul către nepoatele prietenei sale apropiate și Doamnă de Onoare, Lady Ruth Fermoy. Iar tacticile sale au dat rezultate într-un final. Prințul Charles a avut câteva întâlniri amoroase cu Lady Sarah Spencer în 1977, iar astfel a cunoscut-o pe sora acesteia mai mică și viitoarea sa soție, Lady Diana Spencer. Cei doi și-au început relația în 1980 și s-au căsătorit anul următor. Iar restul este istorie.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod