De ce nu e chiar atât de bine să consumi smoothie la micul dejun?

Sunt pline de culoare, le vezi peste tot pe Instagram, însă aceste smoothie-uri nu sunt chiar atât de sănătoase precum ai crede!
Dacă ai cont pe Instagram sigur ai văzut deja aceste minunății pline de culoare. Conțin fructe, cereale integrale și nuci, astfel că printre hashtag-urile de rigoare sigur se regăsea și #cleaneats, #smoothiebowl, #plantbased, #breakfast sau #healthychoices. Sunt decorate perfect, sunt colorate doar cu ingrediente naturale și conțin numai alimente bune pentru sănătate. Însă, este o problemă cu ele, avertizează nutriționiștii.

Au fost mereu etichetate ca o combinație perfectă pentru a începe ziua, însă potrivit specialiștilor aceste smoothie-uri sunt ca o bombă atomică pentru sânge.
Chiar dacă ele conțin doar ingrediente naturale și nu au coloranți artificiali, nutriționiștii nu sunt de acord cu consumul lor la micul dejun.


De ce nu e chiar atât de bine să consumi smoothie la micul dejun?

 
Chiar dacă au doar zahăr natural din fructe, aceste smoothie-uri au un impact brusc asupra glicemiei, generează rapid senzația de foame, nu conțin suficiente proteine și sunt adesea consumate în cantități prea mari. Și da, smoothie-urile au foarte multe calorii atunci când conțin multe fructe! Chiar dacă vorbim despre vestitul smoothie verde care conține verdețuri, cele mai multe au și un mix de fructe, cum ar fi ananasul, mango, banană ca îndulcitori naturali.
Astfel că, un smoothie natural, făcut în casă, poate să aibă peste 500 de calorii și mai mult de 46 de grame de zahăr. 

”Chiar dacă este vorba despre zahărul natural din fructe, în cazul în care nu se adaugă proteine și grăsimi bune ca să echilibreze amestecul, un asemenea smoothie lovește sângele precum o bombă atomică. Un asemenea bol cu smoothie poate să aibă foarte multe calorii. Dacă alegi să-l consumi la micul dejun vei simți foarte repede senzația de foame pentru că el conține în mare parte doar carbohidrați”, explică nutriționistul Jessica Cording, citată de publicația Huffington Post

Un mic dejun echilibrat care ține de foame trebuie să conțină grăsimi bune, carbohidrați și proteine, explică nutriționistul.
”Această combinație se digeră mai lent și nu generează o creștere bruscă a glicemiei. Astfel că te simți mai bine, nu devii brusc irascibilă sau obosită și nici nu simți nevoia să tot ronțăi ceva la scurtă vreme după ce ai terminat micul dejun”. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod