Prințesa Diana voia să se căsătorească cu Hasnat Khan: Un fotograf musulman a dezvăluit că l-a întrebat despre căsătoria cu o persoană de altă religie

Un fost fotograf al casei regale a dezvăluit că Prințesa Diana i-a cerut sfatul legat de căsătoria dintre două persoane care au religii diferite.

Anwar Hussein, în vârstă de 83 de ani, care este un fotograf musulman stabilit în Marea Britanie, a fost unul dintre fotografii cu cea mai lungă colaborare cu familia regală. 

Citește și: Ținută cu buget redus. Kate Middleton a purtat o pereche de pantaloni de 700 de lei și cercei de 42 de lei la prima apariție din 2022


Hussain, care a însoțit-o pe Diana în călătoriile oficiale și la diferite evenimente din 1980 și până la decesul ei tragic din 1997, apare în documentarul „Princess Diana: Accredited Access”. El a dezvăluit că Prințesa l-a abordat pentru a-i pune întrebări legate de islamism, potrivit Daily Mail.


„Toate luminile erau aproape stinse în avion, iar ea a venit la mine și mi-a șoptit 'Putem avea o discuție?'.
Știa că sunt căsătorit cu Caroline, o fată din Anglia. Voia să știe despre islam. Voia să știe despre căsătoria dintre o persoană musulmană și una protestantă”, a declarat fotograful.

„Era interesată de subiect din cauza situației cu Dr. Hasnat Khan (n. red iubitul său de la acea vreme). Nu i-a menționat numele, dar a presupus că știu. Cred că se întreba ce reacție ar fi avut familia față de el și astfel de lucruri”, a adăugat Hussain.

Potrivit speculațiilor de la acea vreme, Diana era îndrăgostită de chirurgul Hasnat Khan, cu care ar fi avut o relație secretă din 1995 până în 1997. În această perioadă, Diana i-a cunoscut familia și ar fi luat în calcul convertirea la islamism.



Cei doi s-au cunoscut la spitalul Royal Brompton, în timp ce Diana vizita un prieten care suferise o operație pe cord.

Ei au început o relație discretă, care a durat doi ani, și care s-a încheiat la începutul verii anului 1997.
Câteva luni mai târziu, pe 31 august, Diana a decedat în Paris, în urma unui accident de mașină.

Prietenii apropiați ai prințesei au vorbit despre suferința prin care a trecut Diana după ce chirurgul a pus capăt relației.

Ea i-a cunoscut familia în timpul unei vizite în Pakistan, în 1996, călătorie în timpul căreia a purtat o ținută tradițională pakistaneză numită shalwar kameez, formată din pantaloni largi asociați cu o cămașă lungă.

Hasnat Khan alături de soția sa, Somi Sohail, în 2017. Foto: Hepta


Diana era atât de îndrăgostită de Hasnat Khan încât a luat în calcul convertirea la islam pentru a se putea căsători cu el. Însă a abandonat ideea atunci când chirurgul pakistanez stabilit în Marea Britanie a decis că relația lor nu ar putea funcționa pe termen lung.

Abdul Rasheed Khan, tatăl lui Hasnat, a declarat că fiul său era convins că relația dintre el și Diana nu ar fi avut nicio șansă și i-ar fi spus: „Dacă mă căsătoream cu Diana, căsnicia noastră nu ar fi rezistat mai mult de un an.
Suntem foarte diferiți unul de celălalt din punct de vedere cultural. Ea este de pe Venus și eu sunt de pe Marte. Dacă s-ar fi întâmplat vreodată, ar fi fost ca o căsătorie între două persoane de pe planete diferite”.

Jemima Khan, una dintre cele mai bune prietene ale Prințesei Diana și cea care a însoțit-o în vizita din Pakistan din 1996, a declarat în 2013 că Prințesa era atât de îndrăgostită de Hasnat încât ar fi fost dispusă să se mute în Pakistan pentru a fi împreună cu el.

Potrivit acesteia, chirurgul „ura ideea de a fi tot timpul în atenția publicului, pentru tot restul vieții”, dacă el și Diana s-ar fi căsătorit.

Diana a murit în 1997 împreună cu producătorul de film Dodi Al Fayed, cu care începuse o relație de scurt timp.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
20 Ianuarie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod