Prea puternice pentru sexul slab: Sportivele cu trup de bărbat îşi apără feminitatea

Dosar Eva. După pictorialul în care îşi etala abdomenul cu şase pătrăţele, mulţi consideră că Serena Williams e prea masculină. Cinci atlete cunoscute îi iau apărarea.

Patru medalii olimpice, cinci victorii la Wimbledon şi 21 de turnee de Grand Slam câştigate. Şi cu toate astea, Serena Williams tot mai are de dus o luptă grea, pe care nu izbuteşte să o câştige, poate pentru că aici nu mai joacă singură şi poate pentru că nu e, de fapt, meciul ei, ci o găselniţă a altora: sexismul.

Luna trecută, un troll a scris pe Twitter că victoria ei din acest an de la Wimbledon se datorează figurii ei masculine, pentru că e "construită ca un bărbat". E greu să combaţi cu argumente de bun simţ pe cineva care te critică pentru aspectul fizic, dar Serena n-a refuzat provocarea. Sportiva în vârstă de 33 de ani a declarat pentru New York Magazine că nu doar comentariile despre aspectul ei sunt injuste, ci şi dublul standard pe care ea trebuie să-l suporte adesea.

M-am gândit că e cam aiurea. Sunt unii care îşi fac o carieră urlând la arbitri. Şi când o femeie face asta, e o mare problemăSerena Williams
Serena a copilărit în Compton, un orăşel obscur din California şi nu pentru că familia ei nu şi-ar fi permis să trăiască într-un loc mai bun, ci pentru că tatăl ei, care provenea din clasa de mijloc, a ţinut cu tot dinadinsul ca fetele lui să cunoască partea mai aspră a vieţii şi să înveţe să se descurce.

Într-un fel, asta i-a prins tare bine pe plan sportiv, dovedind că e capabilă să îndure şi să reziste în situaţii critice, când totul părea pierdut, dar a şi băgat-o de câteva ori în bucluc, din cauza atitudinii arţăgoase. Serena a fost amendată de câteva ori pentru izbucnirile ei de pe teren. În 2009 a primit o sancţiune de 82.500 de dolari după ce o arbitră de linie a sancţionat-o pentru o greşeală tehnică. "Jur pe Dumnezeu, o să iau mingea asta şi o să ţi-o îndes pe gâtul ăla nenorocit!". A sărit calul rău de tot atunci. Mai rău ca un tip coleric, precum John McEnroe, de la care te aşteptai la orice.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
16 August 2015
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andra pe 17 Aug 2015, 12:42
    articol

    ....Și articolul e scris de un barbat. Drăgut!

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod