Povestea bărbatului care a născut de trei ori! Mamă şi tată într-un singur corp

Ca orice fetiţă de trei ani, Susan Beatie e înnebunită după poveşti. Când va fi mare, vrea să se facă doctor veterinar şi prinţesă, dacă se poate. Seara, înainte de a adormi, îi place să alunece pe genunchii tatălui ei şi să-l asculte spunându-i o poveste despre o omidă, o albinuţă şi un melc care călătoreşte pe spatele unei balene. Dar cel mai mult îi place o carte de poveşti, "Domnul Căluţ de mare", care explică cum se înmulţeşte această specie şi cum devin însărcinaţi căluţii masculi.

O plăcere cam ciudată pentru un copil de vârsta ei, aţi putea crede, dar de înţeles, ţinând cont că această poveste i-a ajutat pe părinţii ei să-i explice cum a venit ea pe lume, relatează Daily Mail. "E povestea ei preferată înainte de a adormi. I-am spus că aşa am făcut şi eu: am ţinut-o în burtică ca Domnul Căluţ de mare. Nu-şi dă seama că e ceva ciudat. Am o fotografie cu mine însărcinat şi arată mereu spre ea, spunând: <<Tati, tati, sunt înăuntru şi devin mai mare, mai mare, trebuie să ies afară", explică tatăl ei, Thomas, în vârstă de 38 de ani.

 

Nu este singurul bărbat care a născut

 

Da, sună ciudat, chiar dacă a trecut atâta timp de când a apărut, dar povestea pe care Thomas Beatie i-a spus-o fiicei sale este adevărată. Instructorul de arte marţiale a făcut istorie, devenind primul bărbat din lume care a născut.

Evident, într-o zi, fiica lui va descoperi că nu a fost nimic natural la mijloc: căluţii de mare masculi sunt capabili genetic să poarte embrioni. Sarcinile lui Thomas au fost posibile doar pentru că el a fost ea: s-a născut femeie. La 20 de ani, el a suportat o operaţie de schimbare a sexului şi a devenit bărbat, dar nu a făcut niciodată pasul final - histerectomia, o operaţie de extirpare a uterului, notează cotidianul britanic. Şi-a păstrat organele reproductive pentru că vroia să nască. Şi a făcut-o nu doar o dată, ci de trei ori. Susan are doi frăţiori mai mici: Austin, venit pe lume la un an în urma ei, şi Jensen, născut după 13 luni.

Deşi el i-a născut, copiii îi spun tată lui Thomas, în timp ce soţia sa, Nancy (49 de ani), este mama. Toţi trei au fost concepuţi din ovulele lui Thomas, iar tatăl biologic al copiilor este acelaşi donator anonim. E greu de înţeles şi pentru mintea unui adult, darămite pentru un copil, constată Daily Mail. Potrivit jurnaliştilor britanici, Thomas nu este singurul bărbat care a născut; se pare că în lume există cel puţin cinci bărbaţi-mame, dacă se poate admite această expresie. Luna trecută, un bărbat britanic care s-a născut femeie a confirmat că a adus pe lume o fetiţă, dar nu e pregătit pentru a-şi face publică identitatea.

Ameninţaţi, ironizaţi şi urmăriţi de FBI

 

La prima vedere, totul decurge normal în familia Beatie, care trăieşte în Phoenix, Arizona. Dar în casă nu este niciodată linişte. În faţa bucătăriei e o cameră de joacă, dar jucăriile sunt împrăştiate peste tot, relatează jurnaliştii de la Daily Mail. În hol e o căsuţă pentru copii, iar în fiecare colţişor al casei dai peste o jucărie. N-ai cum să faci un pas fără să te întâmpine un Hello Kitty sau o maşinuţă Hot Wheels.

Thomas pare un părinte obişnuit, mândru de copiii lui. EL priveşte situaţia cu umor şi nu e afectat de micile încurcături care mai survin. "Susan e o copie mai mică a mea. Multă lume crede că Austin e fată, din cauza părului lung, cred, dar asta nu ne deranjează", spune el. Problemele apar când jurnaliştii abordează subiecte mai delicate, precum viaţa sexuală a acestui cuplu neobişnuit: "Cea mai mare problemă e că avem trei copii. Provocarea noastră supremă e să găsim patul!", glumeşte Thomas.

În timp ce Thomas şi Nancy fac tot posibilul pentru a trăi ca o familie normală, există lucruri pe care nu le vor putea controla niciodată. Thomas a simţit din plin valul de dezaprobare care a cuprins întreaga lume după mediatizarea cazului său. "Am primit scrisori de ameninţare de la tot felul de nebuni. Am fost numit un ciudat. Cea mai mare nebunie a fost online, pe email, Facebook şi Twitter. Au fost unii care au mers la petreceri de Halloween deghizaţi în <<bărbatul gravid>>. Unii au fost îngrozitori. Un timp a făcut mai multe filmuleţe, pretinzând că a răpit-o pe Susan. Avea o jucărie ca a ei şi o lovea într-una. E bolnav. FBI s-a implicat şi a ţinut situaţia noastră sub observaţie. Lumea e plină de nebuni şi trebuie să ne descurcăm", explică el.

Dar în timp ce Thomas şi Nancy pretind că sunt fericiţi, cu toate criticile care curg peste ei, adevărul e căei  trăiesc într-o bulă artificială, izolaţi de restul lumii. Copiii au fost acceptaţi în comunitatea locală, dar cuplul nu ţine legătura cu alţi membri ai familiilor lor. Bunicii, unchii şi mătuşile copiilor nu au putut accepta felul în care aceştia au venit pe lume, iar aceasta a fost doar o parte a preţului pe care au plătit-o după ce povestea tăticului gravid a făcut înconjurul lumii.

Thomas avea o mică afacere - imprima tricouri - şi era de aşteptat să nu mai aibă nevoie să muncească şi să trăiască doar din povestea lui, vândută presei. Era de aşteptat ca el să-şi asume neplăcerile unei vieţi publice în schimbul unor sume importante de bani. Dar n-a fost aşa. "Am făcut ceva bani, dar am pierdut mai mulţi. Afacerea a picat, parţial fiindcă a trebuit să închidem din cauza nebunilor care dădeau buzna acolo. Am investit în imobiliare, dar n-a mers, fiindcă erau multe costuri legale pe care nu le-am prevăzut. M-a costat mii de dolari să devin bărbat şi mult mai mult să devin gravid. Apoi a trebuit să angajez un avocat ca să mi se permită să fiu trecut ca tată în certificatul de naştere al lui Susan. Din punct de vedere legal, a fost un coşmar. Autorităţile au vrut să ne treacă pe mine şi pe Nancy ca "părinte şi părinte" pe certificat, cum fac la căsătoriile de acelaşi sex, dar n-am vrut asta. Sunt bărbat legal şi sunt tatăl. A fost atâta confuzie, încât la un moment dat o trecuseră pe Nancy ca tată şi pe mine ca mamă. Până la urmă, a trebuit să adoptăm formal un copil, deşi acesta era biologic al nostru, din ovulele mele. Nu-i corect şi, desigur, toate formalităţile ne costă", explică el.

Un bărbat cu uter: femeie sau bărbat?

 

Thomas a avut o copilărie nefericită şi e posibil ca alegerile sale în viaţă să fi fost influenţate de această fază a vieţii sale, notează Daily Mail. Mama lui s-a sinucis pe când el avea 12 ani, iar el şi tatăl său nu au fost niciodată apropiaţi. S-a născut ca fată şi a fost botezat Tracy, dar spune că s-a simţit mai băieţoasă.
În încercarea de a-l feminiza, tatăl său l-a introdus în lumea modei, dar Thomas i-a jucat o festă. Când avea 20 de ani, era convins că e un băiat devenit prizonier în corpul unei fete.

La 24 de ani a început să ia hormoni masculini - primul pas spre schimbarea de sex. Atunci a cunoscut-o pe Nancy, care pe atunci făcea culturism. Ea e mai mare cu 11 decât el şi avea două fete, Amber şi Jen, dintr-un mariaj anterior. La 28 de ani, ea şi-a făcut operaţie de extirpare a uterului din cauza unei anomalii severe, astfel că nu mai putea avea copii. S-au căsătorit în Hawaii, în 2003. Thomas şi-a făcut masectomie (operaţie de extirpare a sânilor) şi a urmat un tratament hormonal pentru a căpăta trăsături masculine.

Din punct de vedere legal, el a fost bărbat, dar din punct de vedere anatomic e un bărbat cu uter. Întrucât a refuzat extirparea uterului, e posibil ca el să fi dorit de atunci să devină un "bărbat-mamă", cum îl numesc ziariştii britanici. "Când ne-am întâlnit, n-am stat să discutăm despre sarcină şi despre cum vom deveni părinţi împreună. S-a întâmplat, pur şi simplu", susţine Thomas. Iar după ce s-a întâmplat, aşa, "pur şi simplu", au început să caute un donator de spermă. Au ales un anonim care, potrivit descrierii din fişă, e înalt, blond, cu ochi albaştri şi sănătos. Toţi cei trei copii au fost concepuţi cu acelaşi material seminal cumpărat de ei.

Thomas a început să se pregătească de sarcină şi a întrerupt tratamentul hormonal care îl masculiniza, iar Nancy a început să ia hormoni feminini ca să poată alăpta. Dar în timp ce visul lor prindea contur, criticile presei s-au înteţit, iar sprijinul comunităţii de transsexuali nu a fost pe măsura aşteptărilor.
Mai mult, Nancy, care e casnică, are un trecut complicat. Ea a descoperit că omul pe care îl credea naşul ei de botez este, de fapt, tatăl ei. "Am opt fraţi şi surori care trăiesc toţi în Arizona şi am sperat că putem fi apropiaţi, dar nu vor să ştie de mine. Cred că sunt încurcaţi de situaţia noastră", explică Nancy. Dar nu are regrete: "Când Thomas mi-a spus că vrea copii n-am putut să-l refuz şi sunt cei mai buni copii din lume."

Capul familiei nu se teme că în viitor copiii săi vor avea de suferit din cauza sa. "Toţi copiii sunt afectaţi pentru că sunt diferiţi. Am fost chinuit din cauza raselor mele amestecate, fiindcă tatăl meu e coreean, dar asta nu înseamnă că mi-am dorit să nu mă fi născut. I-am explicat nişte lucruri lui Susan şi vom face la fel cu fraţii ei când vor fi mai mari. Vor şti ce am făcut ca să-i avem şi cât de greu a fost, dar vor şti şi că a meritat", spune el.

Thomas a reluat tratamentul hormonal în aprilie anul trecut şi are de gând să-şi facă o operaţie de extirpare a uterului, cândva. Dar răspunsul la întrebarea dacă va mai face un copil nu e definitiv. "Susan îşi iubeşte fraţii, dar a început să întrebe de o surioară." Acum ştim toţi ce urmează...

 

Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
8 Martie 2012
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • simika pe 8 Mar 2012, 13:20
    mda...

    in primul rand, e incorect sa spunem "acest barbat a nascut de 3 ori" deoarece, pe dinauntrul sau este FEMEIE!!!!!!!!!!1...indiferent ce operatii a facut, organele de reproducere au ramas aceleasi in interior, asa ca logic ca a putut tine 3 sarcini fara nici o problema. Nu mi se pare normal sa se faca atata caz pe seama asta, avand in vedere ceea ce am spus mai sus. Deci, se pare ca pana la urma, a avut instinct matern si a dorit copii, de ce s-a chinuit sa devina "barbat", cand psihologic vorbind, are tot "apucaturi" de femeie. Banuiesc ca asta se inampla cand nu stii cu siguranta ce vrei de la viata. Pacat, ca fusese o femeie extraordinar de frumoasa si castigatoare de miss!

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod