Momentul în care Michelle Obama află că arde Notre-Dame: Soția lui Barack Obama se afla într-o croazieră pe Senna - FOTO

Michelle Obama și familia ei, într-o vizită la Notre-Dame când era Prima Doamnă a Statelor Unite


"Nu voi uita niciodată clipa în care am pășit prima oară în Catedrala Notre-Dame. Eram adolescentă și mă aflam într-o excursie la Paris. A fost prima mea călătorie în străinătate și până atunci nu văzusem prea multe în afară de partea din Sudul Americii în care am crescut. Dar semeția catedralei Notre-Dame - istoria, măiestria, spiritualitatea - mi-au tăiat respirația.

Sentimentul a fost aproape indescriptibil - un loc care te ridică la o înțelegere superioară a ceea ce suntem și a ceea ce putem fi. De fiecare dată când am vizitat-o de atunci, inclusiv ca Primă Doamnă, am simțit același lucru", a povestit Michelle Obama. "Așa că fiind în Paris în seara asta, inima mea e alături de poporul Franței. Și știu că Notre-Dame așa cum o știu eu din toți acești ani, așa cum a făcut-o de-a lungul secolelor, ne va inspira din nou", a adăugat ea.

Mai târziu, Michelle Obama a mărturisit că nu i-a venit să creadă că Notre-Dame arde.
"Eram în timpul cursei, iar angajatul de la securitate a venit și ne-a zis <<Notre-Dame a luat foc>>, iar eu m-am gândit: <<Cred că glumești>>", a povestit fosta Prima Doamnă a Statelor Unite.

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris, care a fost evacuată, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de site-ul cotidianului Le Figaro. Incendiul a izbucnit la ora 18.50 (19.50, ora României) la o sursă a sistemului de încălzire al Catedralei Notre-Dame.

Peste 400 de pompieri au luptat cu incendiul pornit în interiorul schelelor ridicate pentru lucrările de restaurare.
Autorităţile încă evaluează daunele, dar se pare că multe dintre relicvele păstrate în interiorul Catedralei Notre-Dame au fost salvate. Acoperişul, turla şi ceasul edificiului au fost distruse complet.

Unele dintre cele mai noi vitralii, datate din secolul al XIX-lea au fost deteriorate, dar cele mai importante, din secolul al XIII-lea, inclusiv  "Fereastra cu trandafiri" au scăpat neatinse.

Catedrala romano-catolică Notre-Dame din Paris, situată în Arondismentul 4 al capitalei Franţei, a fost construită în perioada 1163-1345 în stil gotic și este unul dintre monumentele emblematice ale Parisului.



Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod