Michael J. Fox, despre lupta cu maladia Parkinson: Care a fost cel mai greu moment peste care credea că nu poate trece

Starul din „Back to the Future“ a povestit care a fost cel mai negru moment din lupta sa cu maladia Parkinson. Fox a fost convins că nu va putea trece peste așa ceva.
De fiecare dată când are întâlnire cu presa sau o apariție publică, încearcă să aibă un zâmbet pe față. Chiar dacă boala îl macină pe dinăuntru, Michael Fox luptă cu toate puterile sale pentru o viață normală. Și ce ce poate fi un zîmbet decât un semn că totul este în regulă, că totul e sub control?

Și totuși, e doar mască pe care actorul o poartă frecvent. Dincolo de ea, acolo unde nu ajunge oricine, se ascunde o suferință profundă, cele mai urâte spaime și multe frustrări. Parkinson-ul îl roade puțin câte puțin, nu doar fizic, ci și mental, așa că e de înțeles că în lunga lui luptă cu boala, au apărut și momente critice.

Despre această latură nevăzută a vorbit actorul în vârstă de 59 de ani într-un interviu emoționant pe care l-a acordat revistei People. Despre cum arată viața unui om celebru care are Parkinson și despre cel mai negru moment din această luptă, când a simțit că nu mai există nimic bun în viața lui. Un moment de disperare pură.

La un pas de paralizie


Coșmarul a început în 2018, după ce Fox a fost diagnosticat cu o tumoare spinală.

Imediat după operația prin care a fost excizată, actorul a căzut și și-a rupt mâna. Cele două episoade nu au avut legătură cu maladia Parkinson, dar i-au zdruncinat puternic încrederea în sine.

Tumora depistată nu era canceroasă, dar prezenta un risc major: "Puteam să paralizez dacă nu făceam operația", a spus Michael. "Această formațiune presa pe măduva spinării, așa că medicii trebuiau să fie foarte atenți când o scoteau, ca să provoace alte leziuni", a explicat el.



După operație, actorul a avut nevoie de patru luni ca să-și recapete capacitatea de a merge. A fost un proces chinuitor, în care a simțit că se va prăbuși.

Michael era singur în apartamentul său, după o vacanță cu familia pe Martha's Vineyard, o insulă din Massachusetts, când a căzut în bucătărie. El s-a dus singur la New York ca să filmeze un rol cameo pentru regizorul Spike Lee, iar accidentul s-a produs chiar în dimineața în care era prevăzută filmarea.

"Ăsta a fost cel mai negru moment.

Zăceam rezemat de peretele bucătăriei, așteptând să vină ambulanța și mă gândeam: <<Mai rău de atât nu se poate. Nu pot să ascund asta. Nu există nicio parte bună în asta. E numai regret și durere>>", a povestit actorul.

Căderea lui psihică a început să-l facă să se simtă cel mai nepotrivit om care să le transmită oamenilor o atitudine de învingător. "Parkinson, spatele meu, brațul... tot nu se compara cu nenorocirile altora. M-am gândit: <<Cum să le spun acestor oameni: Capul sus. Priviți partea bună. Lucrurile se vor schimba în bine?>>", a continuat Michael Fox.

"Mă bucur de viață"


Starul s-a recuperat stând în pat și urmărind seriale vechi. "Optimismul este foarte înrădăcinat în recunoștință. Optimismul este sustenabil când te tot întorci la recunoștință, iar ceea ce rezultă din asta este acceptarea", a spus el.

"Accepți că acest lucru s-a întâmplat și accepți ceea ce este. Nu înseamnă că nu poți să încerci să te schimbi.

Nu înseamnă că trebuie să accepți ceea ce ți se întâmplă ca o pedeapsă sau o penitență, ci doar să pui asta acolo unde trebuie. Apoi poți să vezi cât de mult din viața ta ai de reconstruit și mergi mai departe", a adăugat Fox.

După ce a trecut prin această încercare, actorul a înțeles că nu este totul pierdut. Acum are optimismul unui bărbat de 60 de ani, iar acum este recunoscător că a trecut peste cele mai grele momente din viața sa: "Viața mea e liniștită acum și chiar mi-e bine. Oamenii nu mă cred, dar mă bucur de viață. Îmi place să fiu cu familia mea."

Starul este căsătorit cu Tracy Pollan din 1988. Ei au patru copii - Sam (31 de ani), gemenii Aquinnah și Schuyler (25 de ani) și Esme (19 ani).



"Îmi place să fiu cu Tracy. Îmi place că nu mai fac multe lucruri inutile pe care le făceam altădată, pentru că nu mai am energie sau timp. Sunt recunoscător că am trecut prin momentele cruciale când mă apropiam de 60 de ani. Le-am rezolvat, în sfârșit, și nu mă vor bântui la 70 și la 80 de ani", a spus el pentru People.

Citește și: Cel mai mare regret pe care îl are Sophia Loren.
„A fost visul meu și încă mai este“


Michael J. Fox a fost diagnosticat în 1991, când avea doar 29 de ani, cu tulburarea degenerativă a sistemului nervos, iar previziunile erau sumbre: doctorul i-a spus atunci că va mai putea lucra normal cel mult zece ani.

Pe lângă cariera sa cinematografică importantă, actorul şi-a dedicat mare parte din timp fundaţiei care îi poartă numele, înfiinţată în anul 2000, şi care în ultimii 16 ani a obţinut donaţii de 650 de milioane de dolari în scopul cercetării maladiei Parkinson.

Michael J.Fox s-a născut în Canada și a devenit celebru după ce a apărut în filmul "Înapoi în viitor". În 2000, după ce simptomele bolii Parkinson i s-au acutizat, actorul canadian a renunţat la actorie.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod