Viața ca o călătorie, alegerea unui cuplu sătul de viața „normală“: Cum e să trăiești într-o mașină cu care străbați lumea

Doi tineri care s-au săturat de viața obișnuită, cu serviciu și facturi de plătit, au decis să-și trăiască visul: au cumpărat o furgonetă, au transformat-o într-o casă pe roți și de atunci umblă hai-hui prin America.
Isabelle și Antoine, un cuplu franco-canadian, au ajuns la concluzia că viața "normală", cu program de lucru zilnic de la 9:00 la 17:00 și cu facturi de plătit lună de lună, nu-i pentru ei. Lor le plăcea să călătorească, să se bucure de libertate, să vadă locuri și oameni noi, să simtă că trăiesc.

"Nu ne mai uităm înapoi!"


"La 36 de ani, am renunțat la carierele noastre de ingineri, ne-am vândut casa cu tot ce era înăuntru, ne-am construit singuri o casă pe roți și ne-am îmbarcat într-o călătorie epică prin America!", au povestit cei doi temerari pentru Bored Panda.

Isabelle și Antoine trăiesc de trei ani "pe drumuri". "Și nu ne mai uităm înapoi!", spun ei, foarte mulțumiți.

Tinerii au spus pentru Bored Panda că erau deja obișnuiți din adolescență să plece în excursii. "Apoi am făcut ceea ce fac tineri <<normali>>: ne-am luat o casă, mașină și odată cu astea a venit și rutina. Viața era bună, de fapt, ne refugiam în hobbie-urile noastre și în vacanțe scurte și intense.

Am ajuns la 30 de ani și am realizat că acest model se va repeta până când în sfârșit ne vom pensiona și atunci ne vom trăi viața la maximum... dacă vom mai fi sănătoși", au explicat ei.



"Am început să visăm la un stil de viață cu mai puține cheltuieli, mai puțină muncă și mai mult timp pentru noi înșine când viața merge înainte; de ce să o amânăm?", au adăugat cei doi tineri. "Câțiva ani mai târziu, trăim într-o dubiță și călărim aproape în fiecare zi munții cu bicicletele și plăcile de snowboard. Oamenii consideră adesea că suntem doar niște norocoși sau că avem o grămadă de bani și ne permitem așa ceva... dar de fapt chiar nu este cazul! Suntem doar niște oameni <<normali>> care au decis să fie împreună, să plănuiască și să acționeze. Au fost ani de compromisuri și sacrificii, dar acum e timpul să culegem roadele!", a mai spus cuplul.

1.000 de ore de muncă


Pentru a construi casa pe roți la care visau, Isabelle și Antoine au început cu o dubiță goală.
"Singuri am făcut tot. Pentru că avem experiență de ingineri, partea de design a mers destul de ușor, dar a trebuit să învățăm cum să facem unele lucruri cu mâinile noastre... E cam greu la început, dar cu răbdare și motivație pentru a învăța orice, este posibil!", au povestit pentru Bored Panda.

Întrebat cât a durat proiectul de transformare a mașinii, Antoine a răspuns: "E greu de spus exact, dar aș estima că în jur de 1.000 de ore. Țineți cont că nu am mai construit nimic înainte. Per total, pentru că aveam și joburile full-time și puteam lucra la mașină doar seara și în weekenduri, procesul de transformare s-a petrecut cam într-un an."

Cei doi tineri au dorit să aibă toate dotările necesare, iar căsuța mobilă să le ofere autonomie. Așa că au instalat înăuntru frigider, plită, cuptor, toaletă și toate celelalte aparate de uz casnic. "Costul variază în funcție de dotări și de calitatea componentelor folosite pentru a converti duba.
Unii oameni reușesc cu mai puțin de 1.000 de dolari, alții cheltuiesc și 35.000 de dolari pentru o transformare completă"
, au explicat ei.

Cât costă să-ți trăiești visul


"În cazul nostru, duba este o casă full-time, așa că am vrut toate dotările ca să trăim confortabil și am ales componente de calitate premium din motive de rezistență și siguranță. În total, transformarea ne-a costat mai puțin de 20.000 de dolari, plus costul mașinii", au adăugat cei doi temerari.



Cuplul a prezentat procesul prin care a transformat o furgonetă într-o căsuță mobilă și chiar au publicat și instrucțiuni pentru cei care vor să le urmeze exemplul.

Citește și: Femeia plătită ca să mănânce tot. Cum reușește să nu se îngrașe, deși consumă până la 16.000 de calorii într-o zi


"Pentru noi, să trăim într-o dubă nu este un stil de viață frugal. Obiectivul nostru este să facem mai mult și să conteze ceea ce facem. Una peste alta, a trăi într-o dubă este asemănător cu a sta într-o casă: mâncăm bine, avem diverse activități, ne oprim la o bere, cumpărăm echipament de sport, etc.

Ne costă în jur de 1.200 de dolari de persoană pe lună. Nu-i rău pentru a ne trăi visul!", au arătat Antoine și Isabelle.

Tinerii mărturisesc că sunt "obsedați" de drumețiile montane și de schi, așa că acest stil de viață li se potrivește mai mult decât cel cu program de lucru de la 9:00 la 17:00. "Dubița a fost casa noastră din 2017. Suntem obsedați de drumețiile pe munte și de schi, așa că să avem libertatea de a ne alege cum să arate <<curtea din spatele casei>> este ceea ce ne place cel mai mult; nimic nu se compară cu drumețiile pe munte! De asta ne place și acum traiul în dubiță și nu ne vedem curând stabiliți undeva", au explicat Isabelle și Antoine.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod