10 semne că o persoană nu este capabilă să te iubească

Există oameni în lume care sunt incapabili să iubească o altă persoană. Din păcate, se întâmplă mai des decât ne-am dori.
Oamenii care nu se iubesc pe ei înșiși nu pot iubi o altă persoană sau cel puțin nu știu cum să o facă atât timp cât nu au învățat să se iubească pe ei mai întâi.

  • Iată câteva semne de alarmă a oamenilor care nu au capacitatea de a iubi o altă persoană în mod altruist și necondiționat:


Dau vina pe alții


Oamenii care nu sunt capabili să iubească pe altcineva au tendința de a da vina pe alții atunci când apar probleme. Le lipsește o perspectivă asupra modului în care pot contribui la problemă. Au o minte îngustă și se concentrează doar asupra modului în care o situație sau o relație îi avantajează sau îi încurcă. Rareori își iau vina asupra lor pentru lucrurile care nu funcționează așa cum au planificat.


Nu își asumă nicio răspundere sau responsabilitate pentru greșelile și acțiunile lor


Oamenii cărora le lipsește capacitatea de a iubi cu adevărat pe cineva nu își asumă răspunderea în situații sau relații. Ei fug de responsabilități și se absolvă de orice vină, chiar dacă este evident că au acționat eronat.

Găsesc scuze tot timpul


Oamenii care nu pot iubi își vor găsi tot timpul scuze pentru comportamentul lor. "Oh, am fost beat, nu o lua personal" sau "De obicei nu mă comport așa", sunt doar câteva dintre replicile lor. Justificarea și scuzele sunt frecvente la cei cărora le lipsește stima de sine și care nu au capacitatea de a iubi o altă persoană.


Renunță ușor


Pur și simplu renunță dacă ceva sau cineva nu îi mai avantajează. Nu se gândesc la cealaltă persoană și nu le pasă de ea. Atunci când cineva nu îi mai aduce beneficii, interesul lor față de o persoană și relație se diminuează.

Citește și: 10 semne de abuz emoțional în cuplu

Refuză să se îmbunătățească, să evolueze


Persoanele care nu pot iubi pe cineva nu vor arăta prea mult interes pentru propria evoluție. Pe măsură ce timpul trece, vei observa că atenția lor asupra propriei dezvoltări se diminuează simțitor.

Nu comunică deschis


Ca urmare a faptului că cineva nu poate iubi și nu este deschis, apare o lipsă de comunicare. Acești oameni vor permite supărărilor și rănilor să se agite în interiorul lor până când nu mai pot rezista și explodează.
Această frustrare se află înăuntrul lor, așa că nu ar trebui să dea vina pe nimeni altcineva.

Se retrag emoțional


Se vor retrage emoțional din relație, în timp ce este posibil să fie sau nu conștienți de ceea ce se întâmplă în mintea lor. S-ar putea ca tu să depui multe eforturi pentru ca relația să funcționeze, dar ei să se îndepărteze din ce în ce mai mult de tine.

Sunt nefericiți


Oamenii incapabili să iubească sunt, de asemenea, nefericiți. Această nefericire este cauzată de faptul că nu au o bază clară despre cine sunt. Devin nefericiți pentru că nu știu cine sunt.

Sunt egoiști


Întotdeauna este vorba despre ei. Întotdeauna este despre ceea ce își doresc ei mai întâi.
Fără compromisuri. Nu le pasă de nimic și nimeni altcineva și se pun mereu pe primul loc.

Sunt închiși la minte


Acești oameni sunt adesea foarte rigizi și blocați pe drumul lor. Dacă nu te poți deschide pentru dragoste, atunci nu ești nici pe departe pregătit pentru o relație. Dacă nu se iubesc pe ei înșiși sau au un nivel scăzut de respect pentru propria persoană, nu vor avea o relație de succes.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod