Lecția pe care Angelina Jolie a învățat-o în pandemie: E imposibil să fii un părinte perfect

Vedeta a mărturisit că experiența creșterii celor șase copii în timpul pandemiei a învățat-o că nu poți avea mereu toate răspunsurile.

Într-o scrisoare de încurajare adresată tuturor părinților din lume, actrița americană în vârstă de 44 de ani a dezvăluit că a învățat o lecție importantă din experiența creșterii celor șase copii în timpul pandemiei. Și anume că nu poți avea întotdeauna toate răspunsurile dorite. Și că nu poți fi un părinte perfect în aceste vremuri grele.

"Acum, în mijlocul acestei pandemii, mă gândesc la toate mamele și tații care stau cu copiii acasă. Toți speră că fac ceea ce este bine, că pot face rost de tot ce e nevoie și să rămână calmi și optimiști. Un lucru care pe mine m-a ajutat a fost să știu că este imposibil", a scris Angelina în scrisoarea publicată de revista Time.

"E un lucru minunat să descoperi că, de fapt, copiii tăi nu vor să fii perfect. Vor doar să fii sincer. Și să faci tot ce poți. De fapt, cu cât au mai mult loc pentru a se descurca atunci când tu ești slab, cu atât mai puternici vor deveni", a adăugat ea.

"Ei te iubesc. Vor să te ajute. Așa că, în cele din urmă, e o echipă pe care o construiești. Și, într-un fel, și ei te cresc pe tine. Creșteți împreună", a explicat Jolie.

Vedeta a reflectat și asupra decizie sale de a deveni părinte atunci când l-a adoptat pe Maddox din Cambodgia, în 2002, și a dezvăluit că nu i-a fost ușor să-și dedice viața unui alt suflet. "Îmi amintesc decizia de a deveni părinte. Nu mi-a fost era greu să iubesc. Nu mi-a fost greu să mă dedic altcuiva și pentru ceva mai măreț decât toată viața mea. Ce a fost greu a fost să știu că de acum încolo trebuie să fiu sigură că totul e OK. Să mă descurc cu asta și să fac să funcționeze", a mărturisit ea.

Actrița a explicat că încă mai are multe de descoperit despre cum e să fii părinte: "De la mâncare până la școală și sănătate. Orice ar veni. Și să am răbdare."

"Mi-am dat seama că mi-am oprit visurile mele constante ca să fiu mereu gata să mă opresc din ceea ce fac sau să mă gândesc la un răspuns.
A fost o nouă abilitate pe care am dezvoltat-o"
, a mai scris ea.

Angelina Jolie are șase copii - Maddox (18 ani), Pax (16 ani), Zahara (15 ani), Shiloh (13 ani) și gemenii Knox și Vivienne (11 ani) - cu soțul ei, Brad Pitt, cu are se află în proces de divorț.



Actriţa americană a tras un semnal de alarmă privind creşterea numărului cazurilor de abuzuri asupra copiilor, în contextul pandemiei de COVID-19. ea avertizează că starea de izolare afectează semnificativ familiile, iar copiii sunt şi mai vulnerabili.

"Izolarea victimei de familie şi prieteni este o tactică binecunoscută a agresorilor, iar acest lucru înseamnă că starea de izolare socială necesară pentru stoparea COVID-19 este un factor care, inevitabil, va alimenta direct traumele şi suferinţa pentru copiii vulnerabili. Deja au apărut informaţii despre creşterea numărului cazurilor de violenţă domestică în lume, înclusiv de crimă violentă"
, a scris actriţa într-un editorial, citat de Associated Press.

"Toate acestea vin într-un moment în care copiii sunt privaţi de reţeaua de suport care îi ajută să facă faţă situaţiei: de la prietenii în care au încredere şi profesori la activităţile sportive de după cursuri şi vizitele la rudele dragi, care le oferă ocazia să scape dintr-un mediu abuziv.

COVID-19 a întrerupt relaţiile copiilor cu prietenii, cu şcoala şi libertatea de mişcare. Cu peste un miliard de copiii aflaţi în izolare la nivel mondial, a existat o mare preocupare ca micuţii să nu sufere pierderi în ceea ce priveşte educaţia, dar şi ca ei să-şi păstreze o stare de spirit pozitivă în izolare", a mai spus actrița americană.

Vedeta se foloseşte de renumele ei pentru a sprijini copiii care trec prin momente dificile. Ea a amintit mai multe iniţiative lansate în SUA, precum "The Global Partnership to End Violence Against Children", ce a produs o serie de ghiduri care să îi ajute pe copii să se protejeze în timpul pandemiei, inclusiv metode de gestionare a stresului şi consiliere psihologică.

Recent, Angelina Jolie a donat un milion de dolari organizaţiei No Kid Hungry pentru alimente destinate copiilor care ar putea fi afectaţi de criza provocată la nivel mondial de pandemia de COVID-19.
Actriţa americană, emisar special al Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al ONU, a donat în ultimii ani mai multe milioane de dolari unor programe caritabile.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod