Jodie Foster, la 58 de ani: Anthony Hopkins a îngrozit-o când au filmat „Tăcerea mieilor“

Actrița a împlinit 58 de ani pe 19 noiembrie. Dintre toate rolurile pe care le-a jucat, cel din „Tăcerea mieilor“ a fost cel mai greu: ea își amintește că se temea de Anthony Hopkins.
De două ori câștigătoare a premiului Oscar și cu o carieră de înalt nivel în spate, Jodie Foster, una dintre cele mai apreciate actrițe de la Hollywood, s-a născut pe 19 noiembrie 1962, la Los Angeles.

Două Oscaruri în 3 ani


Foster a obținut două premii Oscar pentru cea mai bună actriță cu rolurile din "The Accused" (1988) și thillerul "The Silence of the Lambs/ Tăcerea mieilor" (1991), consacrându-se astfel ca una dintre cele mai apreciate actrițe din generația ei, scrie Cinemagia.

Pentru rolul din "Tăcerea mieilor", Foster a mai obținut Premiul Globul de Aur, Premiul Academiei Britanice, Premiul New Zork Film Critics Circle și Premiul Criticilor de Film din Chicago.



Foster a obținut prima nominalizare la Oscar pentru rolul din "Taxi Driver", devenind singura actriță americană care a primit în același an două premii din partea British Academy of Film and Television Arts la două categorii diferite: "Cea mai bună actriță în rol Secundar" și "Cel mai bun debut", pentru interpretările excepționale din "Taxi Driver" și "Bugsy Malone".

Vocea lui Hopkins îi dădea fiori


Dintre toate rolurile din lunga sa carieră, cel mai complex rămâne cel din "Tăcerea mieilor", când Jodie Foster a interpretat-o pe începătoarea Clarice Starling de la FBI care îl înfruntă pe canibalul feroce și foarte inteligent Dr.

Hanniblar Lecter, jucat magistral de Anthony Hopkins.

Producția din 1991 s-a bucurat de un succes uriaș, însă actrița a povestit anul trecut cât de mult o speria Hopkins. Jodie a mărturisit că scenele în care filma cu actorul acum în vârstă de 81 de ani îi dădeau fiori pe șira spinării. "Filmul nu m-a îngrozit, dar Anthony Hopkins m-a speriat", a spus ea.

Se pare că faimoasele scene cu cei doi nu au fost trase față în față, din cauza unor complicații de design al platourilor care făceau ca până intra Hopkins și ieșea din celula să treacă 20 de minute. Așa că, în loc să-i filmeze împreună, regizorul Jonathan Demme a ales ca unul dintre actori să stea în spate, unde cel care era filmat nu o putea vedea, auzindu-i doar vocea, relatează IndieWire.



"O să vă dați seama dacă vă uitați la film din nou...

în loc să se uite spre cel care nu apare în imagini, actorii se uită de fapt mai jos", a explicat Jodie. "Așa că atunci când am tras scenele cu Dr. Lecter, îi auzeam doar vocea înfiorătoare, dar eu nu-i vedem fața. Trebuia să mă uit spre cameră și să pretind că el era înăuntru", a continuat ea.

Și Hopkins s-a speriat


Faptul că nu-i vedea chipul lui Hopkins și îi auzea doar vocea a fost teribil pentru Jodie Foster. De altfel, după încheierea filmărilor, ambii actori au evocat această experiență. "În ultima zi a filmărilor eram la masă, eu mâncam un sandviș cu ton și el era lângă mine. I-am zis: <<M-ai speriat>>", a povestit ea.

Surprinzător, Hopkins i-a răspuns că la fel a simțit și el.

Citește și: Ethan Hawke a împlinit 50 de ani. 20 de imagini cu actorul care admiră filmele românești


Sperietura prin care au trecut amândoi a scos tot ce era mai bun din ei și le-a adus câte un Oscar pentru cea mai bună actriță, respectiv cel mai bun actor. În plus, "Tăcerea mieilor" a mai obținut câte un premiu pentru cea mai bună imagine, cel mai bun scenariu adaptat și cel mai bun regizor.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod