Vitamina K te ajută să scapi de cearcăne. Cum să o folosești

Vitamina K are un rol important în multiple funcții ale organismului, fiind esențială pentru sănătate. De asemenea, este foarte utilă și pentru tratarea unor probleme ale pielii, printre care și cearcănele.

Ce trebuie să știi despre vitamina K


Tip de ingredient: antioxidant și antiinflamator, cu efect benefic asupra circulației sanguine

Principale beneficii: stimulează metabolismul celular și vindecarea rănilor prin accelerarea repitelializării pielii. Contribuie la reducerea cearcănelor și pungilor de sub ochi.

Cât de des poate fi folosită: Produsele cu vitamina K pot fi aplicate o dată sau de două ori pe zi.

Funcționează cel mai bine în asociere cu: vitamina C, vitamina E, cafeină, arnică sau retinol.


Ce este vitamina K?


Vitamina K este o vitamină solubilă în grăsime, produsă în mod natural de ficat. Joacă un rol important în multe funcții ale organismului, inclusiv coagularea sângelui, reglarea calciului din sânge și sănătatea oaselor.
Vitamina K a primit această denumire de cuvântul „koagulation” (coagulare) din limba germană, datorită rolului său major în coagularea sângelui. Este cunoscută și sub termenul științific de fitonadionă și a fost descoperită în anul 1939 de chimiștii Edward Doisy și Henrik Dam.

Ce beneficii are vitamina K pentru piele


"Vitamina K este foarte importantă pentru vindecarea pielii. Atunci când este aplicată local, este folosită de obicei pentru vânătăi, umflături și este uneori aplicată pe tăieturi sau zgârieturi pentru a grăbi procesul de vindecare. De exemplu, chirurgii prescriu adesea creme cu vitamina K pentru a grăbi vindecarea după operații", declară dermatologul Michaella Bolder pentru refinery29.com

Stimulează vindecarea


„Vitamina K grăbește vindecarea stimulând contractarea rănilor și ajutând la formarea colagenului și a capilarelor de sânge”, declară medicul dermatolog Claire Chang pentru byrdie.com.
Contracția leziunilor este un răspuns de vindecare al organismului prin care acesta determină ce suprafață de piele a fost afectată și necesită reparare. 

Are proprietăți antioxidante


Această vitamină are capacitatea de a elimina oxigenul reactiv (cunoscut ca ROS) care se formează atunci când pielea este expusă la factori de mediu precum razele UV sau poluarea. Previne astfel îmbătrânirea prematură a pielii și protejează împotriva apariției petelor pigmentare.

Estompează cearcănele


Majoritatea produselor care conțin vitamina K sunt concepute pentru a estompa cearcănele și pungile de sub ochi. Este utilizată astfel pentru că are capacitatea de a fluidiza sângele și de a estompa astfel nuanța vineție a cearcănelor.
„Este o opțiune excelentă pentru persoanele care se confruntă cu cearcăne și pigmentare în zona ochilor”, declară medicul dermatolog. În cadrul unui studiu, cercetătorii au descoperit că în cazul persoanelor care au folosit dischete pentru ochi care conțineau vitamina K, ulei de emu și cafeină s-a observat o diminuare a cearcănelor, dar și a ridurilor din zona ochilor.

Cum să folosești vitamina K pentru a estompa cearcănele


Poți folosi un produs pentru ochi pe bază de vitamina K de două ori pe zi. Pentru cele mai bune rezultate, caută produse care conțin și alte ingrediente cu efect benefic în cazul tratării cearcănelor, așa cum sunt cafeina sau extractul de arnică.
De asemenea, retinolul este o altă opțiune bună pentru că ajută vitamina K să penetreze pielea.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod