Ethan Hawke a împlinit 50 de ani: 20 de imagini cu actorul care admiră filmele românești

Ethan Hawke este legat de România. Mama lui a trăit 20 de ani aici, iar el a vizitat de mai multe ori țara noastră. Și-ar dori chiar un rol în România.

Starul american cu patru nominalizări Oscar, o nominalizare Globul de Aur și o nominalizare BAFTA a împlinit 50 de ani. Apropiat de România, după ce mama sa, Leslie Hawke, s-a stabilit aici în anul 2000, Ethan Hawke este un admirator al filmelor românești și a declarat că și-ar dori un rol într-unul.

"Știu de Cristian Mungiu. Îmi place munca lui. Sunt foarte multe filme bune în România. Ceva foarte interesant se întâmplă în cinematografia de aici. Pentru că mama mea locuieşte şi lucrează aici, mă tot gândesc că cineva o să-mi ofere şi mie un rol aici. Dar nimeni n-o face. Sunt disponibil. De fiecare dată când vin în România, aud că alt actor lucrează aici. De exemplu Joaquin Phoenix. Ultima dată când am fost aici filma Donald Sutherland. Matt Damon a fost aici, Jude Law a fost aici. Şi nu înţeleg de ce nu obţin şi eu un rol aici", a declarat starul în 2017 pentru Digi24.

"Mi-ar plăcea să lucrez cu un regizor român", a spus actorul într-un interviu acordat pentru Știrile PRO TV.

"Când mă gândesc la România, mă gândesc la prima mea călătorie aici. Mama locuia în Bacău, am aterizat în Bucureşti şi am luat trenul spre Bacău, am fost la ţară şi am stat la o mănăstire. Înainte, singurul lucru pe care îl ştiam despre România era Dracula", a mai povestit el.



Ethan Hawke s-a născut pe 6 noiembrie 1970, în Austin, Texas. A fost crescut de mama sa, care s-a recăsătorit și s-au mutat în Princeton Junction. Aici Hawke urmează cursurile scolii de actorie Princeton's McCarter Theatre, iar la vârsta de 14 ani debutează în filmul Explorers (1985).

Hawke a urmat mai apoi cursurile universității Carnegie Mellon. A jucat încă din timpul facultății în Peter Weir's Dead Poets Society, în "Dad", "White Fang" (1991), "Waterland" (1992). Până în 1994 filmele în care joacă nu sunt apreciate de public. În același an este văzut împreună cu Julia Roberts (pe atunci căsătorită) și ajunge astfel titlu pentru ziarele de scandal, scrie Cinemagia.

Pe marile ecrane, are parte de un rol important pentru cariera să în "Reality Bites". În același an, actorul publică prima sa carte, "The Hottest State", despre care se crede a fi fost inspirată din realitate, după relația lui cu cântăreața Lisa Loeb.

În 1995 Hawke joacă în filmul "Before Sunrise". Doi ani mai tărziu se întoarce la genul SF cu filmul "Gattaca" (1997), în care joacă cu Uma Thurman, cu care se și căsătorește în 1998, împreună având o fiică. În același an, el joacă alături de Gwyneth Paltrow în "Great Expectations". Urmează filme precum "Snow Falling on Cedars", "Joe the King".

În afara filmelor, actorul își continuă carieră și în cadrul teatrului, fiind directorul artistic al Malaparte, o companie de teatru din New York. A lucrat și ca regizor pentru videoclipul Lisei Loeb "Stay" (1994).

Cel mai mare succes îl are odată cu adaptarea lui Michael Almereyda pentru "Hamlet".

Joacă apoi alături de Denzel Washington în "Training Day", de Robert Leonard și soția să în "Tape" și mai apoi în "Waking Life" și "Before Sunrise". În 2001 este regizor pentru filmul "Chelsea Walls". Un an mai târziu, joacă alături de Frank Whaley în "The Jimmy Show". De asemenea, apare în serialul "Alias". În 2003, Ethan Hawke se desparte de Uma Thurman. În 2004 rol face pereche cu Angelina Jolie în "Taking Lives", iar mai apoi urmează continuarea filmului cu Julie Delpy în "Before Sunset".

Citește și: Matthew McConaughey, la 51 de ani. Primele cuvinte pe care actorul le-a spus într-un film

Pentru interpretarea din producţia "Training Day", alături de Denzel Washington, a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, iar rolul din "Boyhood" (2014) i-a adus numeroase nominalizări la Oscar, BAFTA, Globurile de Aur, pentru cel mai bun actor în rol secundar.



Hawke a mai apărut, între altele, în pelicule precum: "Ten Thousand Saints" (2015), "Regression" (2015), "The Phenom" (2016), "The Magnificent Seven" (2016), "First Reformed" (2017), "24 Hours to Live" (2017), "Blaze" (2018), "Stockholm" (2018), "The Truth" (2019), "Adopt a Highway" (2019), "Tesla" (2020).

De asemenea, el a scris romanele ''The Hottest State"(1996) şi ''Ash Wednesday"(2002).

Ethan Hawke a fost recompensat cu 67 de premii şi a fost selectat la 144 de nominalizări pentru alte distincţii de specialitate pentru activitatea sa în lumea cinematografiei şi a teatrului.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod