Kamala Harris, femeia care poate prelua Casa Albă: Tot mai mulți americani cred că Biden nu-și va termina mandatul

Mai mult de jumătate dintre americani cred că vicepreședinta SUA, Kamala Harris, este calul troian al mișcării de extremă-stânga, iar Joe Biden nu va duce la bun sfârșit mandatul de patru ani.
Cu un an în urmă, Lucy Flores, politician din statul Nevada, îl acuza pe Joe Biden de "atingeri nepotrivite" în timpul campaniei electorale. Ea a susținut că în 2014 Biden i-a mângâiat părul și a sărutat-o pe creștetul capului într-o manieră pe care a descris-o "ciudată și tulburătoare".

Câteva zile mai târziu, unul dintre adversarii lui Biden în cursa pentru nominalizarea Partidului Democrat în cursa electorală pentru funcția de președinte al SUA și-a declarat sprijinul pentru Flores și pentru alte femei care îl acuzau pe adversarul său, spunând: "Le cred și le respect pentru că-și spun povestea și au curajul să o facă."

"L-a mușcat" fără milă pe Biden


Acel adversar a fost Kamala Harris. Fostă avocată în California și senatoare, descrisă ca "o luptătoare dură, deseori numărată la podea înainte de a câștiga", ea este comparată cu "o mamă care știe mereu ce se întâmplă și când ai dat de necaz".

Într-o dezbatere TV încinsă, Harris și-a confirmat reputația, ajungând pe punctul de a-l califica pe Biden drept rasist și arătând că el s-a opus eforturilor de combatere a segregării în anii '70, acuzație pe Joe a negat-o, spunând că este o interpretare greșită a acțiunilor sale politice externe.

La 18 luni de la acele atacuri, totul a fost dat uitării. Joe și Kamala au ajuns să facă echipă în cursa pentru posturile de președinte și vicepreședinte al Statelor Unite.

Și au câștigat.

 

Cel mai rău scenariu posibil


Harris va deveni prima femeie și, totodată, prima persoană afro-americană și indo-americană care va primi al doilea cel mai important post din lume. Și, ținând cont de vârsta înaintată a lui Biden, care va împlini 78 de ani pe 20 noiembrie, drumul de la critic acerb la aliat de nădejde al viitorului șef de stat poate să duce până la puterea deplină. 59% dintre americani cred că Joe Biden nu va duce la bun sfârșit mandatul de președinte, arată un sondaj de opinie recent, scenariu în care Kamala Harris îl va înlocui în funcție.

Pentru tabăra republicană, acest scenariu este terifiant, notează Guy Adams într-un articol publicat de Daily Mail. În vreme ce Biden este perceput mai degrabă ca un centrist, Kamala Harris, în vârstă de 59 de ani, are vederi progresiste asupra unor teme foarte disputate, precum avortul, controlul armelor și reforma taxelor. În ultimele luni, ea a susținut reducerea impozitelor pentru păturile sociale cu venituri mai mici, dezincriminarea prostituției și legalizarea marijuanei. Înaintea izbucnirii revoltelor mișcării Black Lives Matter, Harris s-a pronunțat pentru reformarea poliției.



Toate aceste acțiuni explică de ce campania lui Trump a catalogat-o în mod repetat pe Kamala Harris drept "calul troian al agendei radicale a extremei stânga".

Cu o săptămână înainte de alegeri, ea a fost acuzată că face propagandă comunistă după ce a postat pe Twitter o animație video care susținea că egalizarea veniturilor este mai importantă decât egalitatea în fața legii.

 

În interviurile acordate, Harris și-a subliniat vederile liberale

 

În august, de exemplu, a spus într-un interviu radio că în timpul liceului a fumat marijuana. Alteori, ea a păstrat discreția asupra primilor săi ani de viață.

Fiica unor studenți imigranți care s-au cunoscut la Universitatea Berkeley la începutul anilor '60, Harris are rădăcini adânci în India și Jamaica. Tatăl ei, Donald, este un fost economist din Jamaica, iar mama, Shyamala, provine din India. Kamala a crescut mergând la o biserică baptistă frecventată de negri și la un templu hindus și una dintre amintirile sale timpurii din copilărie este că părinții au dus-o în cărucior la un marș pentru drepturi civile.

Maya, sora ei mai mică, a povestit odată că în copilărie Kamala îi scria lui Nixon, cerându-i să oprească bombardamentele în Vietnam înainte să fi învățat să-și scrie numele.

După ce părinții au divorțat, Harris a crescut în Berkeley, apoi în Quebec, Canada. A studiat Dreptul și a devenit avocat, după care s-a mutat înapoi în California, lucrând în biroul procurorului din San Francisco la începutul anilor '90.

Legătura vinovată din trecut


Ieșirea sa din anonimat s-a produs prin legătura scandaloasă cu Willie Brown, fostul primar al orașului, cu care ea a început o aventură amoroasă în 1993.

Brown, care avea atunci 60 de ani, cu peste 30 mai mult decât ea, i-a oferit două posturi în comisii de stat, fiecare cu un salariu de 200.000 de dolari pe an, și a susținut-o în prima ei campanie pentru un post câștigat prin alegeri, când Kamala a devenit procuror-șef al districtului San Francisco, în 2003.

Harris a încercat să șteargă cu cinism acest capitol din viața sa care o leagă de Brown: de altfel, nici nu-i menționează numele în autobiografia publicată în 2019, "The Truths We Hold".



În 2011, Harris a fost aleasă Procuror General al statului California, postul care a transformat-o în procurorul de top descris de Barack Obama prin controversata remarcă "de departe cel mai atractiv procuror general din țară".

În cei șase ani în care a deținut acest post, Kamala i-a enervat deopotrivă pe conservatori, prin susținerea unei propuneri legislative prin care acuzații de trafic de droguri să poată evita închisoarea prin obținerea unei diplome de liceu, și pe liberali prin poziția oscilantă asupra pedepsei cu moartea și prin susținerea unei legislații dure care să-i pedepsească pe părinți pentru absențelor școlare ale copiilor lor.

Pregătită pentru orice


Pe plan personal, viața Kamalei s-a schimbat: ea s-a căsătorit cu Doug Emhoff, un avocat corporatist evreu cu doi copii dintr-un mariaj anterior, care acum este pe cale să primească titlul neoficial de "Al Doilea Domn" al Americii.

La alegerile din 2016, Jamala Harris a câștigat un loc în senatul Statelor Unite, unde abilitatea sa de a folosi cuvintele combinată cu agresivitatea discursului împotriva membrilor administrației Trump a transformat-o repede într-o vedetă politică în devenire.

Curând, revistele glossy au început să o curteze, iar "biblia modei", Vogue, a descris-o cuprinzător: "Costum bleumarin, bluză șifonată asortată, perle negre și tocuri stiletto care i-a adăugat câțiva centimetri înălțime".

Citește și: Cine este Maia Sandu, prima femeie care devine preşedintele Republicii Moldova


În 2018, Kamala nu-și excludea intrarea în cursa pentru funcția de președinte al SUA, iar la începutul lui 2019 făcea anunțul oficial, lansându-se în alegerile interne ale Partidului Democrat. S-a retras în decembrie anul trecut, iar Biden și consultanții săi i-au remarcat stilul combativ cu care l-a atacat, făcându-i propunerea de a intra în echipa lui. Kamala Harris va prelua în ianuarie 2020 postul de vicepreședinte al SUA. Și va fi la un pas de cel mai important post din lume - Kamala Harris pare vicele pregătit pentru orice de care avea nevoie Joe Biden.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod