O femeie transgender care a fost dezmoștenită de familie a devenit Miss Intercontinental Noua Zeelandă

Arielle Keil a intrat în istorie drept prima femeie transgender și prima filipineză care a fost numită Miss Intercontinental Noua Zeelandă.
Ea a început tranziția în anul 2017, dar familia ei nu a fost de acord cu schimbarea de sex astfel că a dezmoștenit-o și a dat-o afară din casă. În ciuda faptului că nu a avut susținere din partea familiei, Arielle a reușit o performanță istorică: aceea de a deveni Miss Noua Zeelandă.

Tânăra a făcut operația de schimbare a sexului anul acesta, iar acum, la 26 de ani, este mai fericită și mai încrezătoare în forțele proprii ca niciodată pentru că va reprezenta Noua Zeelandă la concursul de frumusețe Miss Intercontinental.

Am avut senzația că nu este real când am aflat că am fost numită Miss Intercontinental Noua Zeelandă! Nu părea real și chiar și acum mi se pare de necrezut! Mica Ari este o regină a frumuseții. Eu, care vin de nicăieri. Este atât de ciudat.
Este dificil să realizez asta
”, a declarat Arielle pentru boredpanda.com.

Tânăra a mai spus că relația cu tatăl său a fost întotdeauna dificilă, nu doar în timpul tranziției.

La început îi era dificil să formeze o conexiune cu mine pentru că suntem atât de diferiți și nu avem puncte în comun, ceea ce înseamnă că a fost o relație dificilă comparativ cu relațiile obișnuite tată-fiu. Este puțin diferit de când am început tranziția. Faptul că sunt pe picioarele mele după ce am devenit adult și am devenit complet idependentă i-a câștigat respectul tatălui meu”, a mai spus tânăra.

Citește: Povestea unui bărbat trans. Sasha Ichim, despre cum e să fii bărbat trans în România


„I-am arătat că nu este doar o fază, că sunt serioasă în ceea ce privește tranziția și acest vis de a câștiga un titlu în lumea concursurilor de frumusețe. Simt că acum sunt eu însămi și faptul că tatăl meu mă vede și mă tratează ca pe fiica lui face ca relația noastră părinte-copil să fie mult mai sănătoasă”, a adăugat Arielle.

Ea a mai spus că și-ar dori ca toți membrii comunității LGBT+ care se simt singuri să știe că există două tipuri de familie: „Familia în care te-ai născut și familia pe care ți-o creezi singur mai târziu.
Dacă nu mai ai legături cu familia ta biologică, intră în comunitatea queer locală, fă-ți prieteni și construiește-ți o familie
”.

Arielle spune că familia pe care și-a format-o, compusă din diverse tipuri de oameni, este la fel de importantă pentru ea ca familia biologică. „La fel ca multe alte persoane queer, familia pe care am ales-o a fost cea care m-a ridicat în cele mai negre perioade și mi-a oferit un acoperiș deasupra capului când nu aveam unde să locuiesc. Găsește-ți 'tribul', rămâi alături de ei, iubește-i și apreciază-i și indiferent ce s-ar întâmpla, nu te vei simți niciodată singur”, a mărturist tânăra.

Arielle s-a născut băiat, pe nume Andrew, în orașul Davao din Filipine, dar a crescut în Auckland, Noua Zeelandă. Nu este doar prima persoană transgender care a câștigat Miss Intercontinental Noua Zeelandă, ci este și prima femeie transgender care a concurat în cadrul concursului de frumusețe Miss Noua Zeelandă.

Concursul a fost o experiență uluitoare! Este ceva ce mi-am dorit mereu să fac și este uimitor că acum îmi trăiesc visul”, a declarat Arielle pentru Metro.

Vorbind despre tranziția de la bărbat la femeie, Arielle spune că este un proces care îți schimbă pentru totdeauna viața și modul în care prietenii, familia și cunoscuții te văd.

Cu toate acestea, nu a vrut să trăiască cu regrete și să-și „irosească” perioada de vârstă de la 20 și ceva de ani în corpul „nepotrivit”, astfel că a decis să facă acest pas.
Când familia s-a i-a dat un ultimatum - renunți sau pleci de acasă - Arielle și-a împachetat toate lucrurile într-un sac de gunoi și a plecat, fără să știe ce va urma. Din fericire, situația s-a îmbunătățit. În prezent, tatăl său o acceptă total ca fiind fiica lui și este mândru de ea.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod